Valldoreix s'omplirà d'escultures amb la 4a Biennal 'Valldoreix dels somnis'

El parc de Sant Cebrià acollirà la mostra, del 26 d'octubre al 27 de desembre


  • Comparteix:

'Naufragi de l'esperança' de Pep Puig Mestres / Foto: Cedida

'Naufragi de l'esperança' de Pep Puig Mestres / Foto: Cedida

Tot a punt per a la quarta edició de la Biennal d'Escultura 'Valldoreix dels somnis', una iniciativa que un any més omplirà d'art el parc de Sant Cebrià. A partir del 26 d'octubre i fins al 27 de desembre, una dotzena d'obres es podran visitar gratuïtament en aquest espai natural. El tret de sortida tindrà lloc el dissabte, 26 d'octubre, a les 11 h, al mateix parc, amb un acte inaugural obert al públic. La presidenta d'Amicart i impulsora del certamen, Marcenia Baqués, l'escultor i president del jurat, Josep Roy, i la vocal de Cultura de l'EMD de Valldoreix, Susanna Casta, han passat pel 'Faves comptades' a explicar les novetats d'enguany.

ESCOLTA-HO


L'organització lliurarà dos premis de 10.000 euros. Un d'ells tindrà en compte l'originalitat dels materials i l'altre el missatge artístic. També s'entregarà un guardó de 5.000 euros adreçat a artistes de menys de 35 anys. És un bon reclam per a participar-hi i, a més, una de les obres guanyadores s'inclourà al recorregut escultòric de Valldoreix, l'altra passarà a formar part del patrimoni de Sant Cugat i, la de l'artista emergent, s'inclourà al fons artístic d'Amicart.

Una vintena d'aspirants

Segons ha explicat Roy, a l'hora d'escollir les 12 obres entre els 20 aspirants, s'ha tingut en compte que siguin obres aptes per a l'espai exterior, tant pel que fa als materials, com a la seguretat i les dimensions.

La instal·lació de les obres s'iniciarà la setmana vinent. Dos arquitectes paisatgistes, amb el suport de l'escultor Pep Codó, s'encarregaran d'estudiar cada obra i plantejar la seva ubicació dins de l'espai del parc. Després, la brigada procedirà a la instal·lació de cadascuna d'elles.

La iniciativa compta amb la col·laboració de l'EMD de Valldoreix i de l'Ajuntament de Sant Cugat.


Josep Roy

Nosaltres hem prioritzat que siguin escultures que no representin cap perill i que siguin aptes per a l’espai exterior



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.