Sergi Martí (Paideia): 'Sally Rooney ha trobat un registre literari que connecta amb la generació d'entre 20 i 35 anys'

El llibreter de la Paideia repassa al 'Faves comptades' el fenomen Sally Rooney

Sergi Martí, llibreter de la Paideia, a l'estudi Ramon Barnils / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat el 30/setembre per Alba Triadó

Sally Rooney és un dels fenòmens literaris de la dècada. L'autora irlandesa acaba de publicar la seva quarta novel·la, 'Intermezzo', que promet ser un èxit en vendes. Al 'Faves comptades' en parlem amb Sergi Martí, llibreter de la Paideia', que destaca que Rooney 'ha trobat un registre literari diferent que connecta amb els lectors, especialment amb la generació entre 20 i 35 anys.'

Escolta-ho

Una de les claus de l'èxit de Rooney, segons Martí, és "la seva habilitat per retratar de manera versemblant els personatges d'una generació poc representada fins ara en la literatura contemporània".

L'espai també ha servit per parlar de llibres que s'han adaptat a la petita o a la gran pantalla. De fet, dels quatre llibres que ha escrit Rooney, dos s'han convertit en sèrie: 'Gent Normal' i 'Converses entre amics'.

Les adaptacions audiovisuals fan que moltes vegades revifi l'interès pels llibres originals, com va passar amb 'El conte de la serventa' de Margaret Atwood o més recentment amb 'Shogun' de James Clavell.

Aquesta tardor haurem d'estar pendents d'un dels grans clàssics de la literatura universal, 'Cent anys de solitud' de Gabriel García Márquez, que s'estrenarà a Netflix. El fill de l'escriptor, Rodrigo García, director de capítols de 'Los Soprano' i de 'A dos metros bajo tierra', entre d'altres, es posarà al capdavant d'aquesta sèrie que s'entregarà en 16 capítols.