Sant Cugat vibra amb una intensa agenda de musica local aquest octubre

L'impulsor de Sotasons, Riki Undersounds, repassa l'agenda de la ciutat al 'Faves comptades'

Riki Undersounds, impulsor de Sotasons, a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat avui, a les 10:58 per Alba Triadó

L'escena musical de Sant Cugat es prepara per a un mes d'octubre ple d'activitats i concerts que destaquen el talent local i les noves promeses. Riki Undersounds, impulsor de Sotasons, ha compartit els detalls d'aquesta agenda al magazín 'Faves comptades'.

Escolta-ho


Festa Major del barri de Sant Francesc

La Festa Major del barri de Sant Francesc, que comença el 4 d'octubre, serà un dels punts àlgids del mes. La nit jove als Jardins de Sant Francesc comptarà amb l'actuació d'OKDW, una artista emergent que promet ser una de les revelacions de la temporada. Sotasons aposta per les noves generacions, seguint l'èxit d'artistes com Cookah P i els Boom Boom Fighters, que en aquell moment eren desconeguts i que aquest any han actuat a la Festa Major de Sant Cugat i són caps de cartell en festivals de tot Catalunya.

Jam Francesc

El diumenge 6 d'octubre tindrà lloc la Jam Francesc, una jam session oberta a tots els músics als Jardins de Sant Francesc. Aquest esdeveniment, que abans era mensual, s'ha convertit en una cita anual imperdible. Els participants poden inscriure's a través de jamfrancesc@gmail.com per assegurar-se un torn en els diferents blocs musicals, que inclouen blues, funk, soul, latin i reggae.

Dia de la Salut Mental

L'11 d'octubre, en el marc de la celebració del Dia de la Salut Mental, Groove Nazar oferirà un concert a la plaça Octavià a les 19 h. Aquest grup, conegut pel seu so que fusiona soul, groove, funk i rock, promet animar l'ambient amb el seu "bon rotllo increïble", explica Undersounds.

Cicle del Bocamoll

El llegendari cicle del Bocamoll, que fa més d'una dècada en actiu, continua aquest mes amb una programació que enguany se centra en la música local. Destaquen les actuacions de Kantema, amb una proposta de música africana a mig camí entre Senegal i Sant Cugat el 3 d'octubre. Una setmana més tard, el 10 d'octubre, serà el torn del cubà i florestà Felix Richardson, "un autèntic capo de la salsa al nostre país", apunta Undersounds. Finalment, el 17 d'octubre serà el torn dels Partiperes, un grup jove local amb una gran projecció nacional que acabem de saber que ha arribat a la final del Sona9.

Tot plegat reflecteix la potència de l'escena musical santcugatenca i l'aposta de Sotasons per promocionar el talent local i les noves veus del panorama musical català.