Els àlbums il·lustrats, una eina clau per al desenvolupament infantil

Mont Soler, llibretera del Pati de Llibres, ens acosta tres contes per gaudir amb família

Mont Soler, llibretera del Pati de Llibres, amb quatre propostes d'àlbums il·lustrats / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat dilluns per Alba Triadó

Els àlbums il·lustrats s'han convertit en una eina fonamental per al desenvolupament dels infants. Així ho ha explicat a la secció de literatura del magazín 'Faves comptades' Mont Soler, llibretera del Pati de Llibres, que ha subratllat la importància d'aquests llibres per fomentar la comunicació, l'aprenentatge i el vincle emocional entre pares i fills.

Escolta-ho

Els àlbums il·lustrats o contes, aporten diversos beneficis com poden ser l'estimulació del llenguatge. La lectura en veu alta i la interacció amb les imatges ajuden els nens a desenvolupar habilitats lingüístiques des d'edats molt primerenques. També fomenten la curiositat, ja que ofereixen un món visual ric que estimula la curiositat innata dels infants i els anima a explorar i descobrir. I, finalment, ajuden a crear vincles. La lectura compartida entre pares i fills es converteix en un moment íntim que enforteix els llaços familiars i crea hàbits de lectura duradors.

Aquestes són algunes propostes d'àlbums il·lustrats de la mà del Pati de Llibres:

'Bufacullera', de Magali Bonniol i Pierre Bertrand

Què els passa als nens que no volen menjar-se la sopa? En Pere es nega a menjar-se la sopa. El pare, cansat, l'avisa que si continua així rebrà la visita de la bruixa Bufacullera. Una bruixa que espanta tant els nens que acaben menjant-se la sopa amb la sopera i tot.

Aquella nit, la porta de l'armari d'en Pere s'obre amb un grinyol terrible i a continuació apareix la bruixa Bufacullera, petulant i amenaçadora, disposada a fer tremolar qualsevol nen, però, ho aconseguirà amb en Pere? Es tracta d'un àlbum d'un humor desbordant, acompanyat d'il·lustracions acolorides, amb el qual gaudiran tant els petits com els grans.

'Tortolitos', de Jane Yolen i Anna Wilson

A en Jon li encanta escoltar el cant dels ocells. El so dels cardenals, el dels corbs, la xerrameca dels carboners, el piular de les orenetes comunes i el parrupar dels coloms. I, sobretot, li encanta escoltar els mussols. Una nit, un mussol udola, amb aquesta veu tan gutural i encantadora, i el noi respon a duo. Però quan un altre mussol contesta entre els pins més propers, en Jon descobreix que no es tracta de cap ocell.

'Tigre', de Jan Jutte

La Josefina es troba un tigre pel bosc. Un cop passat l'ensurt, decideix adoptar-lo i es fan molt bons amics. Així i tot, les ratlles del pelatge d'en Tigre comencen a desaparèixer. El diagnòstic està clar: el nostre heroi es consumeix de tristesa. Enyora la seva terra. Amb molta recança, la Josefina ajudarà el seu amic a recuperar la felicitat.

Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 a 12 h al 91.5 FM i a Ràdio Sant Cugat.