Golconda, amb integrants de Sant Cugat, guanya el festival basc Folkez Blai

La banda de rock, que compta amb tres santcugatencs, s'ha endut el primer premi de la 19a edició del certamen

El grup de folk i rock progressiu Golconda / Foto: Golconda

Cultura

Publicat diumenge per Aina Ruiz

La banda Golconda s'ha coronat com a guanyadora de la 19a edició del festival basc Folkez Blai. Amb una barreja entre el folk i el rock, el grup, que compta amb tres santcugatencs a les files, ha estat premiat amb un xec de 3.000 euros i l'oportunitat de tornar com a un grup convidat en la pròxima edició. És un premi que han rebut amb molt 'agraïment', tal com ha detallat el membre del grup Miquel Martínez. El festival va tenir lloc del 12 al 15 de setembre a Ermua i va comptar amb més de 10 propostes musicals.

Ara, els santcugatencs Miquel Martínez, Jordi Sala i Pau Rosés, acompanyats dels seus companys, actuaran a la primera edició del festival de rock STC-FESTIVAL KM0, dissabte de la setmana vinent, parc de Can Vernet. Més enllà dels concerts, la banda es troba en un moment clau, ja que està preparant el segon disc, que es publicarà a principis de 2025 i que anirà acompanyat d'una gira.


DECLARACIONS

Miquel Martínez

Un concurs històric, un jurat amb molt criteri que han vist molts grups i, per tant, mola molt, que gent que controla tant de l'escena de folk a la província ens hagi nomenat guanyadors. I l'experiència en si, molt divertit, una passada, una meravella, molt molt molt agraïts la veritat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio