'Tàpies i el seu pas per Sant Cugat' enceta la temporada a La Galeria Canals

L'exposició busca realçar la part menys coneguda del creador centrada en la renovació de l'art tèxtil


  • Comparteix:

El galerista Josep Canals al costat d'unes fotografies de l'exposició Antoni Tàpies / Foto: Cugat Mèdia

El galerista Josep Canals al costat d'unes fotografies de l'exposició Antoni Tàpies / Foto: Cugat Mèdia

La figura d'Antoni Tàpies ha estat l'escollida per inaugurar la temporada de la Galeria Canals aquest diumenge amb una exposició dedicada a l'Any Tàpies 2024 i que coincideix amb el 51è aniversari de la galeria. 'Tàpies i el seu pas per Sant Cugat' s'estrena amb la intenció de 'donar a conèixer la part poc coneguda d'aquest destacat creador català en la renovació de l'art tèxtil', destaquen els organitzadors. Amb el color negre present en totes les obres, l'exposició posa de manifest el pas de l'artista per Sant Cugat. Un pas que va deixar com a llegat tres tapissos. Fotografies de Tàpies supervisant la construcció d'un d'aquests tapis així com gravats de l'artista d'entre els anys 60 i 80 omplen les parets de la galeria Canals.


Afirmant que "Tàpies costa d'entendre popularment, però que és universal" el galerista, Josep Canals presenta a la ciutadania la faceta més creativa d'una figura cabdal del món artístic. La mostra també posa la mirada en la catalanitat amb diverses obres sent aquesta representada a través dels colors vermell i groc.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha presidit la inauguració de l'exposició i ha pogut comprovar de primera mà els gravats i fotografies de Carles Cabanas que mostren el pas de Tàpies per la casa Aymat. Localització on es van fer els tres tapissos entre el 1967 i 1969.

L'exposició s'ha inaugurat diumenge al migdia

L'exposició s'ha inaugurat diumenge al migdia / Foto: Marc Bugués (Cugat Mèdia)

Oberta fins al 30 de novembre, Canals, posa així en valor un artista que segons diu "és un dels grans artistes que ens projecta com a poble de cultura a fora".




Josep Canals

Tàpies costa d'entendre popularment, però és universal. És un dels grans artistes que ens projecta com a poble de cultura a fora. I a Sant Cugat hem volgut aprofitar-ho. Ell va passar per aquí, per tant és un bon moment per donar a conèixer el Tàpies creatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.