Les Lectures a la fresca i Dolors Vilarasau: 20 anys imbuint les nits d'estiu en cultura

Enguany el cicle ha reconegut la trajectòria de l'actor Jaume Pla i del músic Pere Codó

Cultura

Publicat avui, a les 13:40 per Sergio Morales

L'activitat cultural a Sant Cugat, un cop que passa la Festa Major, no s'atura. I una de les màximes responsables per mantenir vives les places de la ciutat és Dolors Vilarasau, alma mater del cicle Lectures a la fresca. Enguany, aquesta iniciativa ha celebrat el 20è aniversari, amb tres funcions amb textos que han reflexionat sobre la dignitat humana. Així, enguany s'ha pogut veure 'La filla del mar', d'Àngel Guimerà, als Jardins del Monestir; 'Estat d'alerta', d'Ignasi Roda, a la plaça de l'Om; i 'Nevares', un musical inspirat en el conte de Pere Calders i adaptat també per Ignasi Roda, als Jardins del Vallès. Les tres funcions les ha dirigit Vilarasau.

"Una gran dona que s'estima la cultura i el teatre com ningú, perseverant i perfeccionista". Així ha qualificat l'alcalde, Josep Maria Vallès, a Dolors Vilarasau en el tancament del cicle aquest dijous. Una edició que des de l'entitat organitzadora han tirat endavant malgrat "dificultats" que s'han trobat pel camí. La directora teatral també s'ha desfet en elogis cap al seu elenc: "Tenim uns actors meravellosos que no estan prou valorats", ha reivindicat.

Homenatges

Com ja és habitual, Amics de Pedra i Sang homenatja persones que fan possible les Lectures a la fresca. Enguany, aquest reconeixement ha recaigut en el cantautor Pere Codó, intèrpret habitual d'aquests muntatges. Vilarasau ha posat en valor la seva capacitat de generar un bon ambient entre l'elenc. Codó, per la seva banda, ha subratllat que "sense la Dolors tot això no seria possible", en referència a la complexitat de tirar endavant un cicle com aquest any rere any.

Qui també s'ha endut l'escalf del públic i dels Amics de Pedra i Sang ha estat l'actor Jaume Pla, que ha rebut el Gall d'honor. Normalment, aquest guardó es lliura a finals d'any, amb motiu de les representacions de 'Pedra i Sang', però en aquesta ocasió s'ha avançat. Pla, peça destacada de la representació nadalenca per haver interpretat l'abat Biure en els primers 10 anys de funcions, ha recordat Frederic Roda. "Tot el que he après en el món de l'art, de la cultura i sobretot del món del teatre li dec a ell", deia emocionat l'actor, un dels més veterans del país, amb 96 anys d'edat.




DECLARACIONS

Dolors Vilarasau

És un final fantàstic per a la 20a edició de les Lectures a la Fresca. Tenim uns actors meravellosos que no estan prou valorats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Josep Maria Vallès

Gràcies a una gran dona, que s'estima la cultura i el teatre com ningú. Una dona perseverant i perfeccionista. Dolors, moltíssimes felicitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio