Victoria Luengo, Rodrigo Cuevas i Susana Garachana: els noms propis de la nova temporada del Teatre-Auditori

Més de 77.000 espectadors han passat durant la temporada 2023-2024 per l'equipament, que aposta per una programació "transversal"


  • Comparteix:

Una de les actrius de Planet Impro, entre el públic del Teatre-Auditori / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Una de les actrius de Planet Impro, entre el públic del Teatre-Auditori / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Teatre-Auditori Sant Cugat torna a ser la casa gran de les arts escèniques a la ciutat, amb una programació que acull la gira dels espectacles més exitosos de Barcelona, així com propostes de dansa, música i clàssica per a tots els públics. La nova temporada, que s'ha presentat aquest divendres, començarà el 27 de setembre amb la representació de la comèdia 'El favor', de Susana Garachana. L'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Rodrigo Cuevas, el festival Petits Camaleons, Guillem Albà i Victòria Luengo són alguns dels noms propis que configuren l'agenda de l'equipament.

El teatre tindrà de nou un protagonisme central, amb propostes com 'La dona fantasama', de les T de Teatre; 'Casa Calores', amb Rosa Renom i Jordi Boixaderes; 'Amnèsia', amb Mercè Arànega i Míriam Iscla; i 'Zoo de vidre', de la Perla 29. Victòria Luengo també arriba a Sant Cugat amb el monòleg de Suzie Miller 'Prima Facie', i també pujarà a l'escenari Malenia Alterio, amb 'Los amigos de ellos dos'.

En clau musical, l'asturià Rodrigo Cuevas portarà 'La Romería' a Sant Cugat, mentre que Mayte Martín fara sonar el seu concert 'Tatuajes'. El pianista canadenc Tony Ann, en el marc del Festival de Jazz de Barcelona, i Rita Payés demostraran el seu talent davant del públic de la ciutat. La clàssica també tindrà el seu espai, amb els espectacles de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, l'Orquestra Simfònica del Vallès i la Franz Schubert Filharmonia. L'equipament també acollirà el concert que commemora el centenari del naixement de la soprano santcugatenca Victoria de los Ángeles, a càrrec que l'orquestra que porta el seu nom.

L'aposta per la dansa del Teatre-Auditori es materialitzarà amb la posada en escena d''El trencanous', del Ballet de Barcelona, i 'Firmamento', de La Veronal, adreçada a un públic jove.

La canalla i el públic familiar trobarà el seu racó a la programació, amb el festival Petits Camaleons com a plat fort. 'Tot esperant en Will', 'Madame Lumière', 'faM' i 'Mr.Bo' són altres de les propostes per a aquest segment del públic, que també podrà gaudir de propostes especials en clau nadalenca, amb vuit espectacles entre el 15 i el 30 de desembre.

Tot plegat configura > que, segons la regidora de Cultura, Núria Escamilla, referma la "transversalitat" per la qual aposta l'equipament. "Hem de poder trobar diferents públics", ha apuntat, tot posant en valor els gèneres i formats que pujaran sobre l'escenari.

Entrades

Els abonaments per a la temporada es posaran a la venda el 12 de setembre a partir de les 9.30 h. Les entrades generals es podran comprar a partir de les 9.30 h del 17 de setembre. Ara bé, ja es poden adquirir els tiquets per a alguns dels espectacles: Miki Núnez (Petits Camaleons), Rodrigo Cuevas, Forever Tango, Homenatge a Victòria dels Àngels, Mayte Martín, Tony Ann, Ballet de Barcelona i Rita Payés.

Gairebé ple

77.231 espectadors han passat per les butaques del Teatre-Auditori durant la temporada 2023-2024. D'aquests, 62.572 han vist els espectacles de la programació estable; 14.659 han gaudit de l'oferta educativa. Tot plegat suposa que l'ocupació mitjana durant la temporada ha estat del 80%.

Un, dos, tres... impro!

La presentació de la temporada ha tingut lloc aquest divendres i s'ha vertebrat amb l'espectacle de la companyia Planet Impro, amb tres esquetxos habituals en aquest tipus de xous. Al primer, el 'FOL' conductor ha estat articulat amb la frase anònima 'T'estimo ara i sempre', intercalant estils musicals marcats per una espectadora. Al segon, un fragment de 'La Chica de Nieve' ha servit per inspirar els diàlegs i, en darrer lloc, els tres actors han anant fent servir les butlletes a l'atzar per articular un diàleg ilharant que arrencat els riures una i altra vegada del públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.