'La filla del mar' enceta el cicle de Lectures a la fresca 2024

Ple de gom a gom el pati dels Castanyers per veure la primera representació de les tres que hi haurà enguany


  • Comparteix:

'La filla del Mar' dona el tret de sortida a les lectures a la fresca / Foto: Cugat Mèdia

'La filla del Mar' dona el tret de sortida a les lectures a la fresca / Foto: Cugat Mèdia

Safareig, festeig i pugnes a dalt de l'escenari o amb els actors a peu de terra, no ha faltat res en la primera jornada de les Lectures a la fresca. Un escenari idíl·lic a l'espai dels Castanyers darrere del Monestir i un decorat casual, però efectiu, han complert el propòsit que ha satisfet a un públic que ha assistit en massa a la primera lectura d'enguany. Coincidint amb el seu 20è aniversari, enguany l'obra 'La filla del mar' d'Àngel Guimerà ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida. Una obra triada amb motiu del centenari de la mort de l'autor, però que també aborda temes de la nostra actualitat.

Així, l'emigració, la identitat i el dret a la diferència han estat els fils conductors de la primera obra que ha estat representada per més d'una desena d'actors.

Amb una trajectòria de més de 68 lectures a diferents places des del 2005, enguany el públic s'ha reunit per conèixer la història de l'Àgata, una noia jove que de ben petita va ser acollida en un poble de pescadors després que el vaixell de sarraïns en el qual anava naufragués.

L'11 de juliol tindrà lloc, també a les 22 h, la lectura 'Estat d'alerta' d'Ignasi Roda a la plaça de l'Om. El cicle culminarà el 18 de juliol amb la representació de 'Nevares', un musical inspirat en un conte de Pere Calders, als Jardins del Vallès.

Unes jornades que a més, es complementen amb les fotografies als balcons de les places on s'han fet les representacions al llarg dels anys, així com l'exposició dels vanos de totes les decisions situada a l'Ateneu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.