La dignitat humana, eix vertebrador del 20è aniversari de les Lectures a la fresca

Entre el 4 i el 18 de juliol s'interpretaran les tres obres d'enguany amb entrada lliure pels assistents


  • Comparteix:

Presentació de la 20a edició de les Lectures a la fresca / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Presentació de la 20a edició de les Lectures a la fresca / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Les Lectures a la fresca estan de celebració, ja que aquest estiu commemoren 20 anys. La iniciativa d'Amics de Pedra i Sang s'ha establert com una mostra cultural a la ciutat, en col·laboració amb Cugat Mèdia, apropant el teatre a la població. Aquest any es representaran les obres 'La filla del mar', 'Estat d'alerta' i el musical 'Nevares', com s'ha anunciat aquest dimecres en la presentació a l'Ateneu Santcugatenc. La directora teatral Dolors Vilarasau ha exposat que el nexe dels textos és la dignitat humana.

Vilarasau ha posat en relleu que en les Lectures a la fresca han fet "gran literatura". "Es pensaven que en ser a la fresca havia de ser de segona categoria", ha reprovat. D'altra banda, ha dit que el teatre és "efímer" i que tot el que no queda plasmat en un paper, no queda una constància d'això.

Les tres obres d'enguany

'La filla del mar' d'Àngel Guimerà, 'Estat d'alerta' d'Ignasi Roda i el musical 'Nevares' inspirat en un conte de Pere Calders, són les tres obres que aquest any s'interpretaran en les Lectures a la fresca. Sobre aquestes, Vilarasau ha dit que les uneix que tracten la dignitat humana des de diferents perspectives, com les relacions humanes, la pau i l'habitatge. Totes tres tindran entrada lliure per als espectadors.

'La filla del mar' s'interpretarà el 4 de juliol als Jardins del Monestir, 'Estat d'alerta' l'11 de juliol a la plaça de l'Om i 'Nevares' el dia 18 a l'Amfiteatre dels Jardins Vallès.

Les fases de la lluna inspiren el vano

Aquest dimecres també s'ha fet la presentació del vano de l'edició d'enguany, obra d'Ambar Caspari de l'Escola d'Art i Disseny. L'autora ha explicat que ha representat els 20 anys de les Lectures a la fresca amb les fases de la lluna, a través d'un collage amb pàgines d'un llibre. Així, ha considerat que era la manera "més poètica i metafòrica" de plasmar-ho.

Del 26 de juny al 10 de setembre hi haurà una exposició a l'Ateneu Santcugatenc amb la mostra de tots els vanos d'aquestes 20 edicions. Per altra banda, del 26 de juny al 31 de juliol es penjaran fotografies de gran format de representacions d'altres anys en els escenaris on s'han dut a terme representacions.

Lloança a la cultura

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha assegurat que les Lectures a la Fresca "apropen la lectura i literatura a carrers i places" i que han descobert emplaçaments "on abans no s'havia fet res". Alhora, ha fet una estimació d'uns 25.000 espectadors en el global de les edicions.

Per la seva banda, l'escriptor Jordi Lara ha fet un al·legat a la cultura i ha manifestat que aquesta és un formigó invisible que aixeca les ciutats. "La cultura és el que estableix la diferència entre sobreviure i viure", ha asseverat.


Dolors Vilarasau

La temàtica és la pròpia celebració dels 20 anys de Lectures a la fresca. Hi ha un tema que les recorre totes elles, que és la dignitat humana



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.