El Monestir de Sant Cugat, un dels pilars de la nova edició de la biennal Manifesta 15

Del 16 al 22 de setembre la ciutat acollirà el gruix de la iniciativa


  • Comparteix:

Presentació del programa Manifesta 15 / Foto: Cugat Mèdia

Presentació del programa Manifesta 15 / Foto: Cugat Mèdia

Manifesta 15, la biennal d'art nòmada europea, tindrà lloc del 8 de setembre al 24 de novembre i tindrà participació de 12 municipis, entre ells Sant Cugat. El Monestir de Sant Cugat és un dels tres punts centrals de l'edició d'enguany juntament amb les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs i la Casa Gomis del Prat del Llobregat. Són tres clústers que s'utilitzaran com a fil conductor: equilibrant conflictes, imaginant futurs i elevant les cures. Enguany, s'incorpora un programa local per la municipis que hi participen: Manifesta 15+. Tot plegat incorpora exposicions, tallers, espectacles i visites.

En l'àmbit local, el programa inclou dos projectes seleccionats a través de la convocatòria feta des de l'Ajuntament. Per una banda, se situarà a la Casa de Cultura una exposició a càrrec de Marta Fàbregas i Berta Navarro. Per una altra, una proposta sobre l'entorn de Collserola, especialment focalitzada en el Casino de la Rabassada. A més, el vestíbul de l'Ajuntament comptarà amb una proposta del taller Triangle.

Pel que fa al programa general, el plat fort serà del 16 al 22 de setembre, tal com ha explicat la regidora de Cultura, Núria Escamilla. Així, el 17 de setembre tindrà lloc la inauguració de Manifesta; un dia abans, però, ja es podrà veure una de les estructures artístiques a la plaça de Barcelona. Ara bé, el Monestir de Sant Cugat i Can Quitèria seran les dues seus principals a la ciutat. Els artistes que duran a terme les peces es donaran a conèixer el 27 de juny.

L'organització espera rebre un milió de visitants a tota la biennal, en tots els municipis que hi participen. Els interessats podran pagar un abonament de 15 euros per visitar tots els espais que formen part de la biennal.


Núria Escamilla

PEr una part amb aquest cure and care tenim la serra de Collserola i per una altra el Monestir amb aquesta part patrimonial. Recordarem que del 16 a l 22 de setembre Sant Cugat serà la setmana focus del manifesta on hi haurà una estructura mòbil que es situarà a la plaça Barcelona i allà hi passaran coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.