Els Tallers de Teatre Sílvia Servan celebren 30 anys com molt més que una escola d'interpretació

L'entitat ho celebrarà el pròxim dissabte 22 de juny amb una festa per reunir alumnes i exalumnes

Membres dels Tallers de Teatre Sílvia Servan / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat el 13/juny per Anna González

Els Tallers de Teatre Sílvia Servan celebren 30 anys. Tres dècades d'una entitat que va més enllà de l'escola de teatre, que ha evolucionat, però que manté la filosofia de la seva fundadora, morta ara fa 14 anys. I per això els tallers ho celebren dissabte 22 de juny, dia de l'aniversari de la Sílvia Servan, amb, com no pot ser d'una altra manera, amb teatre, cultura i comunitat. Una jornada gratuïta i oberta a tota la ciutadania que arrencarà a les 17 h i que comptarà amb un espectacle, una exposició fotogràfica, un sopar i un concert, a més de molts records.


Programa de la celebració

  • 17 h Espectacle 'Chachas sense fronteres'
  • 18 h Berenar i xocolatada (amb sorpreses)
  • 19.15 h Acte de celebració amb parlaments
  • 20 h Sopar de germanor
  • 21.30 h Concert de Lola and the Rhinos

  • La intenció és reunir alumnes i exalumnes en una jornada festiva per celebrar aquests 30 anys, tot i que els Tallers de Teatre Sílvia Servan ja fa 31 que van arrencar a Sant Cugat.

    De la Casa de Cultura a La Unió

    Va ser el 1993 amb un petit grup a la Casa de Cultura, que va anar creixent fins que el 1995 van passar a La Unió, com ha explicat una de les membres, Marta Uxan. Ara, l'entitat s'ha professionalitzat, compta amb nou professors, 18 grups i 200 alumnes, a banda dels de les activitats extraescolars que fan a les escoles.

    Tots ells, així com la resta de la ciutadania, estan cridats a celebrar aquests 30 anys. Perquè, com deia la Sílvia Servan; i recorda un altre dels membres dels Tallers, Roger Casadellà; "cal trobar-se, celebrar, compartir".

    I això és el que faran aquest 22 de juny. "Confiem a haver mantingut l'esperit inicial de la Sílvia amb les nostres aportacions", ha destacat una altra de les professores dels Tallers, Vera Giró. Tots ells, juntament amb la Maria Duñó, coincideixen que els Tallers de Teatre no són només una escola d'interpretació, sinó una manera de relacionar-se, de fer comunitat i d'explorar les capacitats, i que això és el que els fa diferents i els ha permès arribar a celebrar aquestes més de tres dècades.

    RECUPERA L'ENTREVISTA DE CUGAT MÈDIA ALS TALLERS DE TEATRE SÍLVIA SERVAN



    DECLARACIONS

    Roger Casadellà

    Els tallers de teatre que nosaltres intentem fer són més una filosofia. Una manera de relacionar-nos, de fer incidència social, de desenvolupament de la capacitats.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio