El StQBlack es consolida com una finestra des de Sant Cugat a la música negra

El festival ha tancat aquest diumenge la 10a edició, amb noms internacionals com Gisele Jackson al cartell


  • Comparteix:

Sant Cugat ha viscut una setmana de 'power'. El StQBlack ha convertit la ciutat en un punt de referència per a la música negra al país. Tot plegat és fruit d'una dècada de feina: enguany s'ha celebrat la 10a edició, que ha comptat amb propostes locals i nacionals, però també amb grans noms internacionals. La cap de cartell ha estat l'estatunidenca Gisele Jackson, corista mítica de grans noms com James Brown, Ray Charles i Donna Summer. A banda de la música i la gresca, les ones radiofòniques han tingut protagonisme: Cugat Mèdia hi ha participat, amb programació en directe a peu de carrer, amb la veu dels protagonistes del festival i la millor música negra.

Enguany, el StQBlack ha reivindicat la "resistència" de la música d'arrel africana. Tot plegat es va posar de manifest dijous, al pregó a càrrec de la cantant Memi Sillah. "La cultura ho està acaparant tot, els petits artistes cada cop tenir menys espais per desenvolupar-nos", ha dit al parlament. El festival, de fet, predica amb aquesta resistència, tot donant veu a artistes locals i emergents.

Per al director de la iniciativa, Riki Undersounds, aquest ha estat "el millor StQBlack de la història, el top 1". Per a l'organització tot ha funcionat bé: "No podríem estar més contents", ha celebrat.

El ritme dels florestans 'Monk', la gresca de The Gramophone Allstars Big Band i l'ambient que creen els punxadiscos han estat algunes de les propostes que han dinamitzat el parc de Can Vernet, espai principal del festival. A l'escenari també hi han pujat els Marching Funk i la cap de cartell, Gisele Jackson, amb la seva Shu Shu's Band. És un nom internacional que celebra participar d'una proposta consolidada, però, alhora, amb capacitat de creixement. "Estic honorada de formar-ne part, portant a Sant Cugat una part de la cultura, de la banda sonora americana, de la banda sonora negra", ha dit a Cugat Mèdia.

La cirereta del pastís l'han posat The Octavians, una superbanda formada per músics d'altres formacions santcugatenques. Tot plegat respon a la litúrgia que es dona quan una població rep un artista internacional: diversos músics s'agrupen per acompanyar-lo. Així, han pujat a l'escenari membres de Sybarites, The Slingshots, Delickites, The Risas i Jodie Cash, amb artistes convidats com Memi Sillah, Llum Blancafort, Jodie Cash i Roger Full Soul.

Cugat Mèdia, a través de Ràdio Sant Cugat, s'ha capbussat de ple en la celebració del festival, amb programes en directe: alguns, habituals al 91.5 FM que han sortit al carrer; d'altres, inèdits, per on han passat les veus del StQBlack.




Riki Undersounds

El millor StQBlack de la història. Tot: l'energia ha estat molt positiva i no podríem estar més contents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.