'L'inconscient fotogràfic' protagonitza el Lumínic d'enguany

El certamen de fotografia estarà disponible fins al 19 de juliol


  • Comparteix:

Arribant enguany al cinquè any de trajectòria el festival Lumínic s'ha convertit en el festival de fotografia per excel·lència de Sant Cugat. Amb el lema de 'L'inconscient fotogràfic' com a fil conductor del certamen, les diferents exposicions s'endinsen en la part més privada i íntima de l'ésser humà per mostrar els projectes més introspectius. Disponible fins al 19 de juliol, 14 espais santcugatencs s'omplen de fotografies posant així un cop més en valor la feina dels artistes. Una mostra que es complementa amb tallers, activitats familiars i xerrades.


Exposició 'We can't imagine the length of time it took to make the universe' del Lumínic

Exposició 'We can't imagine the length of time it took to make the universe' del Lumínic / Foto: Cugat Mèdia

Entre els diferents projectes, la codirectora del Lumínic Amanda Bernal destaca "We can't imagine the length of time it took to make the universe" de la Duambra Mariani. Una autora que fa una cerca de la bellesa entesa com un "posicionament moral cap al món". En aquest sentit ho fa amb l'objectiu de "crear bellesa per tal de poder transcorre les situacions difícils que es donen a les nostres societats". Així, Mariani, crea un poema audiovisual a partir de fotografies d'arxiu i amb un context en què la postpandèmia i la guerra d'Ucraïna són les protagonistes.

El codirector del Lumínic Bernat Millet opta per posar la mirada en la mostra de Salvi Danés: 'Cypsela'. La fragilitat del temps i les relacions amb els éssers estimats són les protagonistes de l'exposició situada a la galeria superior del Museu del Monestir. Inspirant-se en el poema "Ora marítima" de Rufus Festus Avienus, Salvi aborda el paisatge del territori des del sentiment més humà com és la connexió amb la terra.

Exposició 'Aridna' al Lumínic

Exposició 'Aridna' al Lumínic / Foto: Cugat Mèdia

El codirector del Lumínic Marc Vidal realça un projecte més profund i personal de Laura Izuzquiza. Així, el projecte 'Ariadna' posa en valor "les diferents capes de la consciència a partir de la malaltia de la seva mare". Arran d'aquesta, l'autora realça la importància de la xarxa femenina que van teixir. Per a fer-ho, Izuzquiza recorre a imatges molt íntimes i personals que mostren el procés de consolidació d'aquesta xarxa.


Amanda Bernal

Ésa la idea que tot ésser humà quan neix ve amb tot el coneixement de l'univers i com en contacte amb les nostres societats contemporànies perdem aquest coneixement. Aleshores el plantejament és com a través de la pràctica artística que té a veure amb entrar en contacte amb éssers humans, animals i la resta del món podem recuperar tot aquest coneixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.