El pregó del StQBlack reivindica la 'resistència' de la música d'arrel africana
El pregó ha anat a càrrec de la cantant Memi Sillah
Publicat el 6/juny per Aina Ruiz
La cultura 'mainstream' i la 'resistència' de la música d'arrel africana han estat les principals reivindicacions del pregó del StQBlack, a càrrec de la cantant Memi Sillah. En aquest sentit, s'ha tret profit del fet que el festival ofereixi música gratuïta per a tota la ciutat. Així mateix, també s'ha realçat la feina dels artistes i s'ha criticat que tot i que passin els anys se'ls continuï titllant 'd'artistes d'emergents'. El pregó, que ha tingut lloc aquest dijous a la plaça de l'Om, dona el tret de sortida oficial al festival que s'allarga fins al 9 de juny.
Fent referència a la paraula "poder" que apareix en el cartell de l'edició i amb una mirada enrere, s'ha remarcat la importància que va tenir en el seu moment la música per a milers de persones "expulsades i reclutades de les seves terres". Una fortalesa que va acabar donant lloc als populars gèneres del blues, gòspel o jazz, entre d'altres.
Centrant-se en el present, s'ha criticat a la societat que avui en dia les persones afrodescendents continuïn patint discriminació i perquè les guerres "cada vegada vagin a més".
El Festival de música negra de Sant Cugat compta enguany amb més d'una desena de col·laboracions .
Cugat Mèdia, amb el festival
L'espai de dia 'Monestir Corner', novetat d'enguany, estarà actiu aquest dissabte i diumenge d'11 h a 18 h. Inclourà activitats ja consolidades i enceta noves sinergies, també amb Cugat Mèdia. Ràdio Sant Cugat (91.5 FM) instal·larà una carpa de ràdio en viu que emetrà en directe des de l'Espai Monestir, a les 19h, des d'on es podrà gaudir d'una graella especialment cuidada per a l'ocasió amb edicions especials dels programes habituals que adapten el seu format i contingut a la temàtica del festival.
DECLARACIONS
Memi Sillah
La cultura ho està acaparant tot, els petits artistes cada cop tenir menys espais per desenvolupar-nos. I per molts anys que portem ens segueixen anomenant mainstreams. Ofici que fem per amor a l'art.
Your browser doesn’t support HTML5 audio