El Museu del Còmic participa en una exposició sobre el fenomen del cosplay

La mostra recull el treball de la fotògrafa Susan Onysko i es podrà visitar a Barcelona del 24 de maig al 31 de juliol


  • Comparteix:

Un cosplay de Dimecres Addams / Foto: Susan Onysko (ACN)

Un cosplay de Dimecres Addams / Foto: Susan Onysko (ACN)

El centre de fotografia Foto Nostrum de Barcelona ha inaugurat una nova exposició centrada en el fenomen del cosplay, que es podrà visitar fins al 31 de juliol. La mostra recull el treball de la fotògrafa Susan Onysko, que es va dedicar durant anys a capturar la passió, l'enginy i l'art de totes aquelles persones que van donar vida als seus personatges preferits en diverses convencions dels Estats Units. La proposta reuneix 118 cosplayers seleccionats per Onysko en col·laboració amb la comissària de l'exposició, Leonor Fernandes. Més enllà de mostrar els orígens d'aquest fenomen cultural, l'exposició es complementa amb alguns còmics i primeres edicions, cedits pel Museu del Còmic i la Il·lustració de Sant Cugat.

El cosplay representa una forma d'expressió que celebra la creativitat i la devoció dels seus practicants, que donen vida a personatges icònics i comparteixen la seva passió amb una comunitat global. Cada vestit està meticulosament planificat i en molts casos fet a mà. A més, aquesta pràctica va més enllà del vestuari, ja que també implica l'assimilació del caràcter i la postura del personatge que es representa.

De fet, la mostra de Foto Nostrum també incorpora diversos exemples de vestits, gràcies a un grup de cosplayers que els han prestat per l'ocasió amb l'objectiu d'enriquir l'experiència dels visitants. Pel que fa a les fotografies, aquestes estan signades per Susan Onysko que es va introduir al món del Cosplay de la mà dels seus fills. El 2016 va néixer el projecte 'Cosplay 50: The United States of Cosplay', un projecte que agrupa diferents participants de desenes de convencions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.