Sant Cugat tindrà una escultura dedicada a Pau Casals

El monument s'ubicarà a la plaça de Victòria dels Àngels i serà finançat per diverses empreses de la ciutat, amb el suport de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Projecció de l'escultura a Pau Casals / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Projecció de l'escultura a Pau Casals / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat dedicarà un monument a Pau Casals a la plaça de Victòria dels Àngels, davant de l'Escola de Música i el Teatre-Auditori. L'obra s'anomenarà 'Cant a Pau' i l'elaboraran els artistes locals Lluís Ribas i Maurici Ginés. Serà una escultura lumínica que també incorporarà so i que s'ha impulsat per retre homenatge al músic amb motiu del 50è aniversari de la seva mort.

El conjunt monumental, que encara no té data d'instal·lació, constarà de quatre columnes amb llum interior i coronades per un grup d'ocells. D'aquesta manera, s'ha inspirat en diferents aspectes que evoquen la figura i obra de Casals: les quatre cordes del violoncel, les quatre barres de la senyera i els ocells que posen el seu cant al servei de la pau universal. Cada vespre, a més, la llum interior de les columnes dansarà al ritme d'aquesta melodia d''El Cant dels ocells'.

En declaracions recollides en una nota de premsa de l'Ajuntament, l'artista Lluís Ribas ha exposat que aquest és un projecte ambiciós amb un missatge al darrere: "En l'actual context de guerres i conflictes aquest projecte agafa una dimensió enorme". Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha subratllat que aquest monument "agrupa i uneix la societat civil i empresarial en un projecte comú per promoure els valors de la Pau".

L'impuls d'aquesta obra compta amb la col·laboració de diverses entitats: Òmnium Cultural, l'Ateneu, l'Aula d'Extensió Universitària, Amics de la Unesco, Castellers de Sant Cugat, la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat, l'escola de música Fusió, la coral la Lira, La Unió, l'escola de música Ricomà, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, el Club Muntanyenc i el TOT Sant Cugat. La peça la finançaran diversos patrocinadors i empreses de Sant Cugat: Fluidra, Moventia, Occident, Eurofragance, Networkia, IGuzzini i Artec Studio. Tot plegat compta amb el suport de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.