Tomatito: 'Mai és el mateix concert, hi ha improvisació segons l'estat anímic del dia'

Michel Camilo i José Fernández Torres 'Tomatito' estrenaran el nou repertori de 'Spain forever again' el 18 de juliol al Teatre-Auditori

Camilo i 'Tomatito' presenten Spain Forever Again' / Foto: Jordi Calvera Photography

Cultura

Publicat el 23/maig per Guillem Andrés

El pianista Michel Camilo i el guitarrista José Fernández Torres 'Tomatito' estrenaran el nou repertori 'Spain forever again' el 18 de juliol al Teatre-Auditori de Sant Cugat. El nou llançament del duet que combina jazz i flamenc és un recopilatori de cançons de grans artistes com Chucho Valvés o Camarón de la Isla. En una entrevista exclusiva a Cugat Mèdia, revelen que la major dificultat que han tingut en la seva trajectòria ha sigut ajuntar piano i guitarra en un mateix espectacle. De totes maneres, se n'han sortit molt bé i ressalten la connexió que es produeix a dalt de l'escenari.

"Mai és el mateix concert, hi ha improvisació segons l'estat anímic en què et trobes aquell dia", apunta Tomatito.

Per la seva banda, Camilo subratlla que "és important que l'ego s'aparti i simplement deixar-se anar per la generositat l'un amb l'altre". D'aquesta manera, en el seu espectacle es van intercanviant el protagonisme entre artistes. "L'art és treure's del mig perque l'altre brilli", detalla.

Tots dos tornen aquest juliol a Sant Cugat, on ja van tocar al 2007. A més, tenen un gran record de Catalunya, ja que el duet va néixer en un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona.





DECLARACIONS

Michel Camilo

Hi ha tants punts de connexió, que és meravellós. Sant Cugat serà la prèmiere mundial del nou repertori.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Tomatito

La improvisació sempre està en els temes que escollim. El flamenc i el jazz és l'escapament dels artistes per dir amb els instruments com et sents en aquell moment.

Your browser doesn’t support HTML5 audio