Jan Domènech: 'El meu somni és poder viure aquí de la música jazz'

El músic santcugatenc ha parlat de la seva trajectòria amb Cugat Mèdia al Teatre-Auditori de Sant Cugat


  • Comparteix:

El santcugatenc Jan Domènech estava a punt de deixar el piano als 12 anys quan la seva mare el va portar a un concert de la Sant Andreu Jazz Band, una orquestra de jazz formada per infants i joves d'entre set i 21 anys. Així va descobrir que no volia deixar el piano, sinó que volia aprendre a tocar música jazz. Com que en aquell moment no hi havia cap escola a Sant Cugat que oferís aquesta formació, se'n va anar cap a Sant Andreu per aprendre'n. Poques setmanes més tard, el director de la Sant Andreu Jazz Band, Joan Chamarro, el va sentir practicar i el va fitxar per la banda.

"Jo llavors no tocava massa bé, no tenia una gran tècnica de piano, però sí que crec que tenia una mica de talent", explica el músic. "Jo crec que hi ha dos tipus de talent, un, el tens de forma natural, i l'altre es guanya a base de treball. El segon és l'important. Jo vaig començar a millorar quan vaig començar a estudiar i a passar hores al piano", reflexiona Domènech assegut al piano del Teatre-Auditori.

El santcugatenc va estudiar un grau mitjà al Taller de músics i, posteriorment, va fer el grau superior de música al Liceu. Després va estudiar un màster a l'Esmuc i, tot seguit, se'n va anar al Conservatori Reial de la Haia, a Holanda, on hi va fer una especialització de dos anys. Un dels semestres, però, el va cursar a Los Ángeles, on va aprendre d'un dels seus referents del jazz, Alan Pasqua.

Un cop finalitzat el màster, es va quedar dos anys més a Holanda, d'on ha tornat recentment. Tot i que allà, professionalment, ho té més fàcil, té clar que on vol establir-se és a Sant Cugat. "Trobava a faltar la ciutat, els meus amics, la meva família... S'hi està molt bé aquí", assegura.

De fet, el seu somni és aquest: "poder viure aquí de la música; escriure, gravar, tocar i fer classes per viure bé del jazz".

Durant l'entrevista, el santcugatenc ha interpretat els temes propis 'Tendrament' i 'Weekend in Ventura', així com 'How long has this been going on', de George Gershwin.


Jan Domènech

En Joan Chamorro va entrar a l'aula, em va sentir tocant i em va felicitar. Al cap d'un mes estava tocant amb la Sant Andreu Jazz Band. No feia ni mig any que havia vist el seu concert, m'havia quedat bocabadat, i de seguida estava amb ells tocant. Va ser increïble!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.