L'Arxiu Nacional de Catalunya augmentarà un terç les seves instal·lacions

Les obres, que han començat aquest dilluns, tenen l'objectiu d'augmentar la capacitat d'emmagatzematge de documents


  • Comparteix:

Imatge de l'exterior de l'Arxiu Nacional de Catalunya / Foto: Google Maps

Imatge de l'exterior de l'Arxiu Nacional de Catalunya / Foto: Google Maps

Comencen les obres d'ampliació de l'Arxiu Nacional de Catalunya, situat a Sant Cugat. Aquest dilluns han començat els treballs, que se centraran en la creació de nous espais per al dipòsit de documentació -passarà de 60 a 113 quilòmetres-, per al personal tècnic que hi treballa i per a activitats i l'esbarjo de visitants. Amb això, l'Arxiu Nacional guanyarà 5.200 metres quadrats més, per arribar als 17.800, un creixement d'un terç de la superfície construïda.

L'objectiu principal d'aquesta ampliació és la descongestió de l'ocupació documental que té actualment. Als 60 quilòmetres de documents que ara mateix té l'ANC, amb aquestes obres n'hi cabran 53 més: 23,5 en una primera fase, i 29,5 en la segona.

Les obres de la primera fase s'allargaran fins a l'agost de 2025, any que la seu de l'Arxiu Nacional celebrarà els seus 30 anys a Sant Cugat. El cost de les obres és 9,9 milions d'euros, adjudicades a l'empresa Constructora Pirenaica, SA (COPISA).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.