La 7a edició del Dansa Metropolitana porta les danses urbanes a Sant Cugat

Sant Cugat acollirà vuit activitats entre el 9 i el 17 de març


  • Comparteix:

Imatge de l'espectacle 'Zéphyr', de la companyia Käfig / Foto: Julie Cherki

Imatge de l'espectacle 'Zéphyr', de la companyia Käfig / Foto: Julie Cherki

La 7a edició del Dansa Metropolitana fa parada a Sant Cugat un any més. El festival, que enguany se centra en les danses urbanes, desplegarà un total de 270 espectacles a més d'un centenar d'espais de 12 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals, Sant Cugat. Així, entre el 9 i el 17 de març s'han programat a la ciutat sis espectacles de dansa, una classe magistral i un assaig obert.


CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ

La programació de Sant Cugat s'estrenarà el dissabte 9 de març, a partir de les 12 h, al voltant del Monestir amb dos espectacles: la coreografia de dansa contemporània-urbana de Marco da Silva Ferreira, 'Fansasie Minor', als Jardins del Monestir-Espai dels Castanyers i, a continuació, l'actuació de Panda Waack a la plaça de l'Om, que presentarà 'Beautiful Chaos', on l'artista fusiona el flamenc amb l'estic urbà waacking. Al vespre, el Teatre-Auditori acollirà l'actuació d'IT Dansa, la companyia de dansa de l'Institut del Teatre, amb tres peces diferents.

El diumenge 10 de març, a les 12 h, la plaça Victòria dels Àngels acollirà un programa doble de danses urbanes. Per començar, l'Escola Sant Cugat presentarà 'Artèries' i, a continuació, Brodas Bros oferirà l'espectacle itinerant 'Sliders', on els ballarins, sobre patinets elèctrics, oferiran un espectacle basat en els moviments hipnòtics dels estols d'ocells en vol o dels bancs de peixos.

El plat fort del festival arriba el 17 de març, a les 19 h, al Teatre-Auditori, amb l'estrena a l'estat espanyol de l'espectacle internacional 'Zéphyr', del coreògraf Mourad Merzouki amb la companyia francesa Käfig. Prèviament, s'oferirà un assaig obert de la funció. A més, el dissabte 16 de març, la mateixa companyia oferirà una classe magistral gratuïta per a 40 participants. Circ, arts marcials, belles arts i molts llenguatges més es combinen en les creacions de la companyia liderada per un dels grans referents del hip-hop des dels anys 90.

Finalment, els Cinemes Sant Cugat projectaran les peces 'Como agua para chocolate' de TheRoyal Ballet, i 'Spartacus', de The Australian Ballet.

Propostes per a tots els gustos

La programació de l'edició d'enguany inclou 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 d'educatives. Pel que fa als noms destacats, s'han programat artistes i companyies internacionals com Rachid Ouramdane, Olivier Duboi, Sidney Dance Company o Sankofa Danzafro, entre d'altres. També hi haurà una important presència d'artistes catalans i estatals, amb vuit noves peces.

Les ciutats que formen part del festival són Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l'Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Viladecans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.