El manga regna a les biblioteques de Sant Cugat

El format de còmic japonès ha triomfat al municipi i ha catapultat Bola de Drac com el llibre més prestat de 2023


  • Comparteix:

Bola de Drac ha estat l'obra preferida entre els usuaris de les biblioteques / Foto: Àlex Ascón

Bola de Drac ha estat l'obra preferida entre els usuaris de les biblioteques / Foto: Àlex Ascón

El manga d'Akira Toriyama 'Bola de Drac' s'ha convertit en el llibre més prestat en les biblioteques de Sant Cugat en aquest 2023. Les aventures de Son Goku han captat l'atenció dels usuaris santcugatencs, que s'ha deixat en 832 ocasions. En segona posició, a molta distància, hi ha la revista de divulgació històrica per a joves 'Petit Sàpiens', amb 457 préstecs. Completant el podi, un altre manga, en aquest cas el de Khei Horikoshi, 'My hero academia', que ha estat deixat 397 vegades. De fet, la llista de documents més prestats el darrer any està copsada pel fenomen manga, on destaquen les històries del 'Detectiu Conan' -que situa diverses versions en castellà i català entre els més prestats-, 'Naruto' o del pirata del barret de palla ('One Piece').



Quines són les novel·les més prestades durant el 2023?


Aquestes són les novel·les més prestades a Sant Cugat

Aquestes són les novel·les més prestades a Sant Cugat / Foto: cedides


En número de préstecs, les novel·les han quedat molt allunyades de les primeres posicions, copsades per títols més enfocats a un públic juvenil. Amb això, el llibre més prestat en aquest darrer 2023 ha estat la novel·la publicada el 2019 'Canto jo i la muntanya balla'. L'obra d'Irene Solà, que va ser la novel·la més prestada a la xarxa de biblioteques de Barcelona el 2021, s'ha prestat en 42 ocasions. Tot seguit, amb 41, el llibre d''El Juego del alma' de Javier Castillo; i completant el podi, 'Historias de mujeres casadas' de Cristina Campos, amb 39 préstecs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.