Participació santcugatenca a 'La sociedad de la nieve', l'última pel·lícula de J. A. Bayona

Una empresa fundada per dos santcugatencs i especialista en imatges aèries amb drons ha participat en grans produccions audiovisuals


  • Comparteix:

Imatge del tràiler de 'La sociedad de la nieve', produïda per Netflix

Imatge del tràiler de 'La sociedad de la nieve', produïda per Netflix

Octocamvision és una empresa fundada per dos santcugatencs especialitzada en rodar imatges aèries amb drons, líder a l'Estat espanyol i que ha participat en milers de produccions audiovisuals, tant en cinema, sèries i publicitat, moltes de les quals internacionals. Una d'elles és 'La sociedad de la nieve', l'última pel·lícula del director català Juan Antonio Bayona, que s'ha estrenat aquest dijous a Netflix i que està basada en la tragèdia aèria a la serralada dels Andes de 1972.

David Ferré, un dels fundadors d'Octocamvision, ha explicat a Cugat Mèdia que aquest film, produït per Netflix, ha estat una de les pel·lícules en les quals han tingut més participació, amb un pressupost més elevat que els ha permès passar-se diverses setmanes al lloc de l'accident, a 'El valle de las lágrimas', Argentina, a més de Xile i Uruguai. Per a aquesta pel·lícula han comptat amb fins a tres equips simultanis d'entre dues i tres persones cadascun per rodar les imatges.



Ferré i el seu soci, Bernardo Sá Pereira, portuguès de naixement però resident des de fa anys a Sant Cugat, han participat des de 2011 en grans produccions audiovisuals com per exemple en publicitat amb marques com Nike, Louis Vuitton, Ferrari o Maserati, entre d'altres, en cinema, en pel·lícules com 'Spiderman: Far From Home' i 'The Suicide Squad', i en sèries com 'The Crown', 'The Climb' i 'Now & Then', a més de en nombrosos projectes espanyols com 'La Mesías', 'Ocho apellidos catalanes' i 'Faro'.

A més del sector audiovisual, també han creat diverses empreses que treballen en temes d'enginyeria, cartografia i inspecció industrial, sobretot de plaques solars.


David Ferré

Realment ha sigut la pel·lícula en què més hem participat, perquè normalment sempre tenen pressupostos ajustats amb drons i intenten concentrar-ho en poques jornades, fins i tot en només una. Però en aquesta teníem més pressupost i ens va permetre estar al principi a 'El valle de las lágrimas', la zona on va haver-hi l'accident, a Argentina, unes tres setmanes. L'equip dormia uns 800 metres per sota i cada matí amb xerpes pujaven fins allà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.