La dansa tradicional catalana es fa seu el carrer en la Ballada de Sants Innocents

L'Esbart i l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat han recorregut un any més els carrers i les places de la ciutat


  • Comparteix:

L'Esbart i l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat han recorregut un any més els carrers i les places de la ciutat aquest 28 de desembre per celebrar la tradicional Ballada de Sants Innocents. Nens i nenes d'I5, primer i segon de primària de les dues escoles han fet una mostra de les danses que han treballat durant el curs, acompanyats de música en directe i dels familiars que no s'han volgut perdre l'ocasió.

El director d'Andança, escola de l'Esbart Sant Cugat, Roger Cusidó, ha explicat que l'objectiu de la ballada és reivindicar "la tradició de penjar les llufes", que cada cop és menys usual. D'altra banda, ha posat en valor la feina feta durant l'any a l'escola i aquesta trobada "és una manera de mostrar el que estan fent a les classes", ha dit Cusidó, que ha afegit que "és molt important tota la cantera que tenim a Andança on actualment hi ha 26 grups, el que es tradueix amb 390 alumnes entre petits i grans, que només fan dansa d'arrel tradicional catalana".

L'objectiu de la ballada és reivindicar

L'objectiu de la ballada és reivindicar "la tradició de penjar les llufes", que cada cop és menys usual / Foto: Cugat Mèdia


El recorregut s'ha iniciat a la Casa de Cultura, i els grups de balls formats per un total de 40 criatures i una quinzena de músics han actuat a la plaça Augusta, la plaça de Pep Ventura i la plaça de Sant Pere.

La ballada itinerant ha estat acompanyada per músics de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat

La ballada itinerant ha estat acompanyada per músics de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia




Roger Cusidó

És una manera



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.