'Pedra i Sang' torna per Nadal amb sis representacions i amb Martina Vilarasau al capdavant
Del 25 al 28 de desembre la Sala Capitular acollirarà la 21a edició d'aquesta obra nadalenca
Imatge d'arxiu de Pedra i Sang / Foto: Premsa Ajuntament (Marc Quevy)
CulturaPublicat el 21/des/23 per Mar Castro
L'obra de teatre 'Pedra i Sang' torna un any més als escenaris per Nadal. Serà la 21a edició de l'espectacle, que per primer cop estarà dirigit íntegrament per Martina Vilarasau, després del relleu fet amb Dolors Vilarasau, al capdavant de l'obra durant més de 20 anys. Enguany, els dies 25 i 26 de desembre es farà una sessió a les 20 h i el 27 i 28 de desembre se'n farà una doble funció, la primera a les 19 h i l'altre a les 21.30 h a la Sala Capitular del Monestir. 'Pedra i sang' és una tragicomèdia musical que explica l'assassinat de l'Abat Biure a mans de Berenguer de Saltells, durant la Missa del Gall del 1350. Les dues màximes responsables de l'obra han passat pel programa 'Entitats' de Cugat Mèdia per parlar de 'Pedra i Sang', però també de l'associació que li dona la força necessària, que és Amics de Pedra i Sang.
Escolta-ho
'Pedra i Sang' és una obra de Josep Maria Jaumà amb música de Joan Alavedra que puja a l'escenari una quarantena d'intèrprets. És aquest fet el que destaca la directora Martina Vilarasau per explicar què té d'especial la proposta artística. "El cor del poble el tenim cantant a cappella a 4 veus i això és d'una potència escènica increïble. Comptem amb un equip artístic de molts intèrprets, gairebé 40, molt diferents", apunta Vilarasau, que destaca l'espai on es realitza l'obra ja que és "molt proper al públic". "Penso que la vivència per als espectadors és molt propera i molt rica perquè hi ha molts llenguatges escènics funcionant a la vegada", ha dit. D'altra banda, la seva directora destaca el component santcugatenc de l'obra "ja que explica un fet que es va viure aquí".
Les representacions tenen un preu de 15 euros i la venda d'entrades anticipada ja està disponible.
L'actual directora de Pedra i Sang, Martina Vilarasau (esquerra), acompanyada de la fins ara directora de l'obra, Dolors Vilarasau, a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia / Foto: Foto: Cugat Mèdia
Camí de Justícia
La 19a edició del Camí de Justícia, la caminada nocturna de Cerdanyola al Claustre del Monestir de Sant Cugat que segueix l'itinerari que va fer Berenguer de Saltells per assassinar l'abat Biure la Nit de Nadal de 1350, arriba d'altra banda aquest divendres 22 de desembre. La iniciativa, relacionada amb l'obra, inclou un lleuger sopar i la representació de l'espectacle. La sortida està prevista a les 18.30 h des del Museu de Ca n'Ortadó (plaça de Sant Ramon 23-24, Cerdanyola).
DECLARACIONS
Martina Vilarasau
El cor del poble el tenim cantant a cappella a 4 veus i això és d'una potència escènica increïble i comptem amb un equip artístic de molts intèrprets, gairebé 40, molt diferents i amb un context, que és la Sala Capitular molt proper amb el públic. Penso que la vivència per als espectadors és molt propera i molt rica perquè hi ha molts llenguatges escènics funcionant a la vegada. A més, té aquest component santcugatenc perquè és un fet que va passar aquí.
Your browser doesn’t support HTML5 audio