Sant Cugat encén els llums del Nadal més auster

L'Encesa de Llums, que ha aplegat centenars de persones a la plaça d'Octavià, dona el tret de sortida a les activitats nadalenques


  • Comparteix:

Sant Cugat ha donat el tret de sortida a les activitats de Nadal amb la tradicional Encesa de Llums, que ha aplegat centenars de persones a la plaça d'Octavià. L'Ajuntament ha fet una aposta per una reducció del consum energètic, que enguany és un 10,6% menys que l'any passat. Dues cercaviles simultànies han acompanyat la ciutadania des de diversos punts de Sant Cugat fins a la plaça del Monestir, i han pogut gaudir d'un espectacle de dansa de l'escola Fusió. Tot plegat, ha acabat amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc.




Durant l'acte, han intervingut el representant de la Taula i Consell Municipal de la Gent Gran, Joan Cortadelles, i la presidenta de Sant Cugat Comerç, Aïda Fernández. Cortadelles ha fet una crida a viure un Nadal "d'amor i companyia", mentre que Fernández ha animat la ciutadania a fer les compres nadalenques en els comerços de proximitat. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha recordat que enguany la cavalcada canvia de recorregut.

Amb aquest acte, comencen les activitats de Nadal, que s'allargaran fins al 5 de gener i tornaran a portar a la ciutat propostes com 'Pedra i sang', el Quinto i els Pastorets. Tot i això, la situació de dèficit que arrossega el consistori ha obligat el govern a retallar gairebé mig milió d'euros el pressupost per a les activitats nadalenques: dels 800.000 euros que es van destinar l'any passat, als 370.000 que s'invertiran enguany. En aquest sentit, la ciutadania no podrà gaudir de l'Envelat, el Parc Jove i el Campament Reial.

A Valldoreix l'encesa de llums de l'Arbre de Nadal il·lumina l'inici de l'època nadalenca a la vila. La plaça Maria Sabater s'ha omplert d'infants, joves i grans, que han fet el compte enrere per donar la benvinguda al periple de festes i celebracions nadalenques.






Assistents

Ja es noten les retallades. S'ha estirat més el braç que la màniga / Ha estat molt bé, sobretot pels nens. / Massa gent, però ha estat bé. / El ball ha durat molt poc, i gairebé no s'ha vist.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.