Incrementar el nombre de cantaires, objectiu de La Lira per als propers anys

L'entitat coral, amb 141 anys d'història, participarà al concert de Santa Cecília el 25 de novembre al Monestir amb altres corals de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un concert de Societat Coral La Lira / Foto: Premsa Ajuntament (Lali Puig)

Imatge d'arxiu d'un concert de Societat Coral La Lira / Foto: Premsa Ajuntament (Lali Puig)

La Societat Coral La Lira està a les portes d'entrar en el 142è any d'història i ho fa amb la voluntat d'incrementar el nombre de cantaires. I és que l'entitat més antiga de Sant Cugat compta actualment amb una cinquantena de socis on el més joves tenen 50 anys, però la majoria supera la setantena. Una situació que preocupa en certa manera els responsables de la coral, que consideren, però, que no perilla la seva continuïtat. Fundada al 1882, la coral, actualment dirigida per Eloi Jover, col·labora en els principals actes musicals de Sant Cugat i treballa per preservar les tradicions catalanes, com les Caramelles de Pasqua, entre d'altres. La propera actuació serà per Santa Cecília, en el concert coral que se celebrarà al Monestir el dissabte 25 de novembre a les 20.30 h conjuntament amb la Societat Coral La Unió Santcugatenca, la Coral L'Harmonia de Valldoreix, la Coral Sant Cugat del CMSC, Music'Al Cor, el Cor de la UAB i el Cor de Cambra de la UAB. El president de La Lira, Josep Garrell, i el membre del cor Rafa Reyes han participat aquesta setmana al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia.

Garrell i Reyes han aprofitat el programa de ràdio per parlar de la història de l'entitat, dels seus inicis, de l'evolució i dels projectes de futur. Garrell que forma part del cor des dels 16 anys, parla amb orgull d'aquesta entitat on hi ha viscut 60 anys, acompanyat no només d'amics, com Reyes que és membre des de fa 30 anys, sinó també de familiars.

En els darrers anys, han hagut d'acomiadar-se de diferents membres, i és que el cor està cada cop més envellit i és per això que Garrell i Reyes aposten per incrementar el nombre de cantaires i rejovenir-lo en certa manera. "Si venen 7, 8, 9 o 10 cantaires més, el so de La Lira sonarà millor perquè com ens diu el mestre, ell va venir pel so", apunta Garrell.

El president de La Lira, Josep Garrell, i el corista Rafa Reyes a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat

El president de La Lira, Josep Garrell, i el corista Rafa Reyes a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia



La seu de l'entitat està ubicada a la Rambla de Can Mora, número 11, 2n pis. Els assajos, però, són dilluns i dijous de 19 h a 21 h a la Casa de Cultura i com diuen els de La Lira "tothom és benvingut".


Josep Garrell

Si venen 7, 8, 9 o 10 cantaires més, el so de La Lira sonarà millor perquè com ens diu el mestre, ell va venir pel so. Clar, sentir un so de veus com les nostres que venen d'una tradició i una antiguitat ens encanta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.