Sant Cugat 'balla sardanes sota els estels' a ritme de la Cobla Sant Jordi

Com a novetat d'enguany, la trobada ha modificat el seu horari passant així a ser nocturna


  • Comparteix:

La ballada forma part del programa d'activitats per celebrar que, enguany, Sant Cugat és la ciutat de la sardana / Foto: Cugat Mèdia

La ballada forma part del programa d'activitats per celebrar que, enguany, Sant Cugat és la ciutat de la sardana / Foto: Cugat Mèdia

La visita de la Cobla de Sant Jordi - Ciutat de Barcelona ha omplert de cultura i tradició popular, un any més, la plaça d'Octavià aquest dissabte. Com a novetat d'enguany, la trobada organitzada per l'Entitat Sardanista, anomenada 'ballada sota els estels', ha modificat el seu horari passant així a ser nocturna. La visita de l'agrupació musical oficial de la ciutat comtal, una de les més històriques i icòniques de Catalunya, ha fet que la jornada comptes amb una gran afluència de públic que, un cop més, s'ha bolcat amb la ciutat amb motiu de la capitalitat de la sardana que acull Sant Cugat.

La trobada també ha servit per evidenciar que, ara més que mai, la sardana està de moda. Tant és així que, des del punt de vista de la presidenta de l'Entitat Sardanista, Elvira Anglès, "cada cop és més la gent jove que s'apropa a escoltar sardanes".

Anglès s'ha mostrat molt satisfeta amb la resposta de la ciutadania i ha valorat molt positivament l'afluència de públic a la ballada, que podia haver estat menor tenint present que, també aquest dissabte, la Catalunya del Nord acollia la icònica diada sardanista de Ceret (Occitània).

Val a recordar que, des del mes de març passat, Sant Cugat va ser nomenada la capital de la sardana. Un nomenament que es reflecteix, principalment, amb un programa que compta amb una quarantena d'activitats populars i tradicionals que tindran lloca al municipi durant 12 mesos.

La ballada de sardanes ha posat punt final amb un pica-pica i una copa de cava per als assistents que, una vegada més, han posat de manifest que la cultura popular continua fent vibrar d'allò més Sant Cugat.

CONSULTA AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ DE SANT CUGAT CAPITAL DE LA SARDANA 2023





Elvira Anglès

Aquest any hem decidit moure la ballada a les 22 h de la nit i, per ara, sembla que va venint força gent. El fet que Sant Cugat sigui la ciutat de la sardana també fa que tot plegat tingui molt de renom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.