González considera que "és una lliçó per tothom que hi ve, perquè ens fa molt més tolerants", diu que a les sessions "hi ha un ambient molt més familiar i que fins i tot no venen només famílies amb infants amb autisme, sinó que venen d'altres famílies que han vist que no passa res si el nen fa soroll", i afirma que "més enllà que sigui un cicle de cinema per infants amb autisme, ja ha acabat sent un cicle de cinema familiar amb un ambient molt sa i molt acollidor".
L'única norma de la sessió José González diu que és molt clara, "no et pots queixar de ningú, si un nen s'aixeca, si parla o si crida, ho has de respectar".
La Glòria, una mare d'un fill amb TEA que ha assistit a la sessió, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa com una manera de fer que els nens amb TEA puguin gaudir del cinema, i ha afirmat que se n'haurien de fer més perquè "serveixen per sensibilitzar a la gent i que tothom pot anar al cinema tot i patir una diversitat".
Aquestes sessions especials que se celebren mensualment i estan organitzades per Paidos, l'Ajuntament de Sant Cugat, l'Associació de Famílies amb Autisme i els Cinemes Sant Cugat, estan obertes a tothom i tenen preus reduïts.
José González
És adaptar l'espai precisament perquè s'hi puguin sentir còmodes. Per exemple, es manté la llum encesa, es rebaixa el to de la sessió perquè no els hi molesti, i es crea un espai fora de la sala de cinema perquè els nens en el moment que se sentin una mica atabalats que puguin sortir a descansar i que després puguin tornar.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.