Un Teatre-Auditori ple i conscienciat amb les malalties cròniques

La Fundació Salut Plus ha portat a l'escenari l'espectacle 'Per què a mi?', que reflexiona sobre les condicions cròniques


  • Comparteix:

Com pot canviar la vida d'una persona una malaltia crònica? Pot seguir fent vida normal? Com condiciona això la seva relació amb l'entorn? Són algunes de les qüestions que s'han posat de manifest aquest dimecres al Teatre-Auditori amb l'obra de teatre 'Per què a mi?', una iniciativa de la Fundació Salut Plus. Es tracta d'una funció protagonitzada per un repartiment amateur que, a la vegada, ha viscut en primera persona aquestes condicions. Malgrat no ser professionals, el missatge ha impactat entre un públic que ha omplert el pati de butaques de l'equipament.

Una dona que rep una trucada inesperada que li canvia la vida; dos homes que, trencant la quarta paret, parlen sense embuts sobre una condició neurològica que incapacita un d'ells; tres dones que parlen sobre la dependència. Són algunes de les escenes que s'han pogut veure sobre l'escenari en un muntatge dirigit per Roger Pallàs, que ha posat en l'experiència. "El més maco ha estat el procés dels actors, un creixemente bidireccional amb què s'han transformat i han crescut a l'hora d'explicar la seva pròpia veritat", ha dit a Cugat Mèdia.

Suport de Lluís Ribas

L'artista Lluís Ribas, que s'ha sentit identificat amb el que suposa patir una condició crònica (va patir la pòlio i un càncer), ha estat l'encarregat de donar pas a l'espectacle. Tot agraïnt la tasca que fa la Fundació Salut Plus, ha anunciat que el 40% de la recaptació de la propera exposició que faci anirà a benefici de l'entitat.

L'espectacle ha comptat amb el suport de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC).


Roger Pallàs

El més maco ha estat el procés dels actors, un creixemente bidireccional amb què s'han transformat i han crescut a l'hora d'explicar la seva pròpia veritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.