Com és el dia a dia de les persones amb ceguesa i baixa visió?
El Món de prop publica el seu tercer llibre, 'Bon dia, nit', un recull de relats que vol donar visibilitat a una realitat sovint desconeguda
Una de les il·lustracions del llibre / Foto: El Món de Prop
CulturaPublicat el 4/gen/23 per Sergi Crusells
Visibilitzar el dia a dia de les persones amb ceguesa i baixa visió. És l'objectiu del llibre 'Bon dia, nit', escrit per la pedagoga Olga Martínez i la psicòloga Luca Prats, amb il·lustracions d'Ira Basset i audiodescripció de Llorenç Blasi. La publicació, impulsada per l'associació santcugatenca El Món de Prop, és un conjunt de relats que vol donar visibilitat a una realitat sovint desconeguda per a bona part de la població.
'Bon dia, nit' és el tercer llibre publicat per El Món de Prop. Els dos anteriors estaven adreçats a un públic infantil, però aquest nou treball vol arribar a tots els públics, també als adults. El llibre pretén sensibilitzar als més grans amb reflexions que ajudin a empatitzar i intentar ajudar a les persones que pateixen aquesta discapacitat.
La directora d'El Món de Prop, Olga Martínez, ha explicat a Cugat Mèdia que amb aquest llibre volen mostrar la percepció de les persones amb ceguesa i baixa visió: "Més que mostrar barreres físiques volem explicar quan hi ha una incomprensió social o una inaccessibilitat a botigues, és a dir, el que genera a nivell mental".
Per aconseguir el llibre, cal enviar un correu electrònic a miram.projecte@gmail.com. El preu de la publicació és de 20 euros i els diners que es recaptin es destinaran a finançar projectes i altres campanyes de sensibilització i formació social sobre les dificultats que pateixen les persones amb discapacitat visual.
'Bon dia, nit', està dedicat "a les persones que viuen en la foscor d’una nit que mai acaba i diuen bon dia".
DECLARACIONS
Olga Martínez
Aquest llibre té l'objectiu de sensibilitzar sobre la discapacitat visual. Més que mostrar barreres físiques és explicar quan hi ha una incomprensió social o una inaccessibilitat a botigues... o sigui el que genera a nivell mental.
Your browser doesn’t support HTML5 audio