El 22è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat fa present Gabriel Ferrater

La iniciativa té lloc entre el 13 i el 28 d'octubre i inclou espectacles, exposicions i xerrades


  • Comparteix:

Un moment de la presentació del festival / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment de la presentació del festival / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La 22a edició del Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat tindrà lloc entre el 13 i el 28 d'octubre i estarà dedicada a Gabriel Ferrater. Una trentena de propostes donen forma al programa, que busca acostar la figura del poeta en totes les seves vessants, així com reivindicar la poesia dels Països Catalans.

Aquesta nova edició del festival de poesia serà especial. Més enllà dels recitals, el festival té com a eix un poeta estretament vinculat a Sant Cugat, del qual es commemora el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort. Per això les principals propostes busquen anar més enllà de la seva obra per descobrir també la persona i el seu pensament. "Les activiats juguen amb això: com podem transportar Ferrater al 2022 i sobre com la seva poesia pot ser molt present al nostre dia a dia", ha explicat aquest dimarts la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, a la roda de premsa de presentació del FNP.

Tot plegat es notarà especialment en l'acte inaugural, el 13 d'octubre, amb l'espectacle 'Vull subornar la joventut'. Un muntatge que recupera la paraula de Ferrater -les seves entrevistes, conferències, classes i poemes- a la qual donarà veu l'actor Pol López. La dramatúrgia d'aquest espectacle va a càrrec d'Andreu Gomila, que ha treballat un text que "barreja les opinions de Ferrater sobre la vida i la poesia per tenir una visió de qui era".

El poeta, però, no estarà només present sobre l'escenari, sinó també en altres formats, com els tres curtmetratges que s'han elaborat per reinterpretar tres poemes seus. La seva figura també serà protagonista en la ja tradicional Nit de Poesia, que enguany aplegarà 18 poetes actuals al Claustre del Monestir en una posada en escena en sintonia amb aquest entorn.

Tot plegat, fins al 28 d'octubre, tot i que la cloenda de l'Any Gabriel Ferrater també tindrà lloc a Sant Cugat i serà el 22 de novembre al Teatre-Auditori, amb un espectacle també inclòs a la programació del FNP.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL




Esther Madrona

És aquesta vinculació entre Ferrater i el nostre moment present. Les activitats juguen amb això: com podem transportar Ferrater al 2022 i sobre com la seva poesia pot ser molt present al nostre dia a dia.

Andreu Gomila

La idea erra barrejar les opinions de Ferrater sobre la vida i la poesia per tenir un visió de qui era.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.