El bosc d'en Saladrigues, un espai únic on llegir les 'Cròniques de Macondo'

L'Associació de Veïns de la Serreta ha inaugurat la 16a edició del Bosc Literari


  • Comparteix:

Foto de família amb els organitzadors i representants polítics / Foto: Cedida

Foto de família amb els organitzadors i representants polítics / Foto: Cedida

L'Associació de Veïns de la Serreta - Bosc d'en Saladrigues ha recuperat enguany el Bosc Literari, després de dos anys sense poder fer-se per culpa de la pandèmia. En aquesta edició, la 16a, el bosc d'en Saladrigues s'ha impregnat de les lletres de l'autor santcugatenc Josep Amorós, en particular del llibre 'Cròniques de Macondo'. El president de l'entitat veïnal, Quim Castelló, ha qualificat l'acte com 'un gran èxit' i veu la gent 'amb moltes ganes de tornar a aquesta iniciativa'.

Castelló també ha explicat que en les pròximes edicions volen mantenir la dinàmica iniciada enguany, donant veu a artistes locals com Amorós, així com posar el focus en escriptors de contes per fer arribar aquesta iniciativa a escoles i famílies.

El Bosc Literari és una iniciativa que enguany ha celebrat la 16a edició i que omple el camí del Bosc d'en Saladrigues en un itinerari únic, amb plafons amb fragments de l'obra triada. En edicions passades, s'ha centrat en el centenari de la Floresta, en l'arribada del tren a Sant Cugat o en la figura de Gabriel Ferrater.

L'autor d'enguany

Josep Amorós es caracteritza per escriure contes amb una connexió molt propera amb Sant Cugat, com els paisatges i espais propers al municipi. 'Cròniques de Macondo' va ser el seu primer recull de contes i ja està preparant un segon recopilatori, que es publicarà pròximament.




Quim Castelló

Després del 2020, que s'hauria d'haver fet aquesta edició estava com a convidat en Josep Amorós i ho vam haver d'ajornar. La nostra valoració, de la junta de la Serra Can Ple, ha estat molt exitosa i molt favorable. Vol dir que després de tot aquest temps d'inacció s'ha quedat palès que la Serreta és viva, i molt viva.

Quim Castelló

Es va acordar de donar pas als artistes, als escriptors locals, inclús vam parlar de buscar a algú que fos especialista en contes, per exemple en contes per a criatures, perquè així poden venir més escoles. Donant una mica de caràcter i portat sempre pels escriptors locals.   



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.