La música tradicional de Sant Cugat ja té casa

L'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat ha inaugurat aquest divendres el seu nou local


  • Comparteix:

El número 24 del carrer dels Castillejos acull 'la casa de la música tradicional'. El local és la nova seu de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat (EMTSC) que s'ha inaugurat aquest divendres, tot posant de manifest l'arrelament de l'entitat a la ciutat. L'escola suma 12 anys a la ciutat, un període que recull l'exposició fotogràfica 'Des de 2010' i que es pot veure al vestíbul de la seu. La trobada d'aquest divendres, que ha comptat amb una actuació de La Companyia Minimissima, ha posat de manifest la consolidació del projecte de l'EMTSC.

Des de l'entitat, confien que el nou local suposi "un punt a part en la vida de l'escola". "El fet de tenir un lloc on et vegin i venir a informar-se, on fer les classes, on relacionar-se, era necessari", ha reflexionat la vocal de l'EMTSC Gemma López. En el mateix sentit s'ha pronunciat la presidenta de l'associació, Anna Valderrama, que ha explicat com ja passen persones per davant de la seu que s'interessen "pel curs vinent".

Des de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha celebrat com un espai com aquest pot contribuir a la consolidació de l'EMTSC. Ara bé, també ha posat en valor la capacitat que té l'entitat per reforçar les "arrels" més tradicionals i "l'esperit comunitari".

Un moment de l'actuació de La Companyia Minimissima

Un moment de l'actuació de La Companyia Minimissima / Foto: Cugat Mèdia


Per ajudar a finançar el projecte del nou local, l'EMTSC ha impulsat una campanya de micromecenatge a la plataforma totSuma, on es poden fer aportacions econòmiques.

Més activitats

La festa d'inauguració de la nova seu continua aquest cap de setmana. Aquest dissabte l'acció es trasllada a la plaça d'Octavià: a les 11 h, s'oferirà un espai perquè tothom pugui conèixer de ben a prop els instruments musicals; i a les 12 h tindrà lloc l'espectacle infantil 'Zum', càrrec de La Tresca i la Verdesca, que oferirà una proposta participativa amb cançons i danses.

Diumenge, les activitats s'acullen al Celler Modernista, amb el concert de final de curs, a càrrec de l'alumnat de l'EMTSC. L'actuació començarà a les 12 h i, quan acabi, es farà una cercavila fins a la seu de l'escola.




G. López / A. Valderrama

Serà un punt a part en la vida de l'escola. El fet de tenir un lloc on et vegin i venir a informar-se, on fer les classes, on relacionar-se, era necessari. / Ja ha passat gent interessant-se per curs vinent.

Mireia Ingla

Tenir una seu pròpia els ajuda a consolidar-se. El projecte va lligat a l'esperit comunitari. En una ciutat que creix tant, necessitem encabir les arrels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.