Arriba a Sant Cugat la tercera edició del festival de fotografia d'autor Lumínic

A partir de l'11 de juny, la ciutat acollirà activitats, taules rodones i exposicions premiades


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del festival Lumínic / Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del festival Lumínic / Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

La tercera edició del festival de fotografia Lumínic portarà les obres de diferents autors a diversos indrets de Sant Cugat entre el juny i el juliol. El concepte vertebrador de la iniciativa d'enguany és '(NO)LÍMITS', entenent la temàtica amb un significat ampli, tant des del punt de vista més literal com des del social i filosòfic. La inauguració tindrà lloc l'11 de juny a les 12 h al Claustre del Monestir.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA

Les exposicions estaran ubicades a diversos punts de la ciutat: la Rambla del Celler, la Casa de Cultura, el Museu del Monestir, el Museu de Cal Gerrer, el Centre d'Art Maristany, el Teatre-Auditori, els murs de la Biblioteca Central - Gabriel Ferrater, l'EMD de Valldoreix, l'Arxiu Nacional de Catalunya i l'Ateneu Santcugatenc.

El festival de fotografia impulsa, des de 2019, la fotografia d'autor i estudia aquest gènere artístic incloent nous espais de coneixement i reflexió, amb un caràcter inclusiu i participatiu. La programació compta amb exposicions, xerrades, tallers i taules rodones.

Com cada any, la iniciativa ve lligada d'un fil conductor d'autors consagrats i emergents, tant nacionals com internacionals. Un dels objectius de l'organització és establir col·laboracions amb escoles artístiques, com l'Escola Internacional de Fotografia Grisart, El Observatorio, l'IEFC, la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i el Taller Triangle; en el cas d'aquest últim centre, ubicat a Sant Cugat, també s'inclouren a les mostres fotografies de l'alumnat.

Luminic, juntament amb l'Ajuntament, organitzen el festival, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Sorea i l'EMD de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.