La connexió espiritual entre Grau-Garriga i Joël Andrianomearisoa es fa exposició

És la primera vegada que l'artista internacional nascut a Madagascar exposa a Catalunya


  • Comparteix:

Joël Andrianomearisoa i Esther Grau, aquest dijous al Centre Grau-Garriga (Can Quitèria) / Foto: Ajuntament

Joël Andrianomearisoa i Esther Grau, aquest dijous al Centre Grau-Garriga (Can Quitèria) / Foto: Ajuntament

Sant Cugat acull la primera exposició que l'artista internacional de renom Joël Andrianomearisoa fa a Catalunya. L'obra d'aquest artista de Madagascar forma part de col·leccions públiques i privades, i ha exposat als principals esdeveniments d'art contemporani del món. Ara, fa parada a la ciutat amb una mostra que és un diàleg entre el seu món i el de Josep Grau-Garriga. Una connexió que, tot i que no s'ha donat en el temps, queda palesa en els mons espirituals que proposa l'exposició 'Josep le monde et moi'. La mostra es pot visitar fins a l'11 de desembre al Centre Grau-Garriga (Can Quitèria).

Què passaria si els dos artistes -vinculats a l'art tèxtil- s'haguessin conegut? "Potser res, no ho sé, potser moltes coses", diu a Cugat Mèdia el mateix Joël Andrianomearisoa, qui reconeix que és difícil d'explicar amb paraules aquesta connexió amb l'obra i l'art de Grau-Garriga, a qui defineix com "un mag".

/ Foto: Foto: Ajuntament



Això és, precisament, el que presenta 'Josep le monde et moi', una mostra que vincula l'essència dels dos artistes a través de la seva obra. En paraules de la comissària de l'exposició i filla de Josep Grau-Garriga, Esther Grau, "a vegades són produccions molt diferents, però tenen una manera d'entendre la vida i la creació molt semblant". I això, diu Grau, espera que es pugui apreciar a la mostra, com ella ho va notar en conèixer l'obra de l'artista de Madagascar. "No és venir a veure una exposició, és venir a viure una experiència", conclou la comissària.

L'exposició
'Josep le monde et moi' planteja tres mons associats als colors blanc, negre i vermell. L'exposició es podrà veure del 23 de maig a l'11 de desembre al Centre d'Art Tèxtil Contemporani Grau-Garriga, tot i que es complementa amb un quart món, el dels àngels, que es pot visitar fins al 30 de novembre a la Sala Capitular.




Joel Andrianomearisoa

És una cosa que no es pot explicar, però que hi és. Crec que les obres estan parlant millor del que es pot explicar en paraules.

Esther Grau

De vegades són produccions molt diferents, però l'essència que hi captes és la mateixa. Tenen una manera d'entrendre la vida i la creació molt semblant. Ho fa molt ric i molt fantàstic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.