Sant Cugat ret homenatge a l'estil i obra de Gabriel Ferrater

La Canals Galeria d'Arts ha ideat una exposició amb obres de santcugatencs sota la influència de l'autor


  • Comparteix:

Josep Canals conjuntament amb Xavier Figueras, un dels artistes santcugatencs / Foto: Cugat Mèdia

Josep Canals conjuntament amb Xavier Figueras, un dels artistes santcugatencs / Foto: Cugat Mèdia

Una dotzena d'obres de vuit artistes santcugatencs conviden l'espectador a endinsar-se en l'obra i l'estil de Gabriel Ferrater, autor nascut a Reus, però que va viure els últims nou anys de la seva vida a Sant Cugat. L'exposició, ideada per Canals Galeria d'Art, s'ha inaugurat aquest divendres i estarà oberta al públic durant els pròxims tres mesos.

Amb tot, la proposta pretén mostrar les pintures i escultures d'un seguit d'autors de la ciutat que van conviure amb Ferrater i que van conviure amb ell durant els anys seixanta i setanta. D'aquesta manera es vol homenatjar la seva figura, destacada per la poesia, però que també va tenir pes en la pintura i la crítica cultural.

El propietari de la galeria d'art, Josep Canals, ha destacat la influència de Ferrater, que "sempre va tenir temps per ajudar i compartir coneixements amb els altres". El mateix Canals també ha recordat que és una exposició que s'ha presentat aquest mes d'abril, ja que "va ser el mes en què l'autor santcugatenc es va suïcidar".

L'exposició, que forma part de les activitats dedicades a l''Any Ferrater', compta amb obres de Doris Leussler, Josep Canals, Pep Codó, Josep Royo, Xavier Figueras, Casademont le Vieux i Carles Delclaux, i estarà oberta fins al mes de juny. Per visitar-la presencialment cal demanar cita, tot i que també es pot donar un cop d'ull a les obres a través del seu canal digital.


Josep Canals

Aquesta exposició reflecteix l'estil de pintura i escultura amb què treballàvem sota la influència de Gabriel Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.