'Art contra les guerres', un acte per defensar la cultura de la pau

El diumenge 3 d'abril artistes, entitats, moviments socials i ciutadans de Sant Cugat s'uniran per rebutjar la invasió russa a Ucraïna


  • Comparteix:

Membres que han presentat en roda de premsa l'acte 'Art contra les guerres' a l'Ateneu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Membres que han presentat en roda de premsa l'acte 'Art contra les guerres' a l'Ateneu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

'Art contra les guerres' serà un acte on artistes, entitats, moviments socials i ciutadans de Sant Cugat s'uniran per rebutjar la invasió russa a Ucraïna i per mostrar la solidaritat cap a totes les víctimes de la guerra. Es farà el pròxim diumenge 3 d'abril a partir de les onze del matí a la plaça d'Octavià i constarà d'un conjunt d'activitats artístiques que tenen l'objectiu de lluitar contra la guerra i aconseguir una cultura de la pau.

Les entitats de Sant Cugat organitzadors són la Unipau, els Amics de Pedra i Sang, l'Ateneu, l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i la Taula d'Arts Plàstiques. Totes volen mostra la seva solidaritat, no només amb la població ucraïnesa i amb les víctimes d'aquesta guerra, sinó també amb les víctimes de totes les altres guerres actives d'arreu del món.

"Volem fer aquesta manifestació perquè l'art pot lluitar contra les guerres i pot anar a favor d'una cultura de la pau", ha afirmat Dolors Vilarasau, membre d'Amics de Pedra i Sang. Fins ara, "s'han realitzat manifestacions solidàries, de recaptació de diners i polítiques", ha explicat Vilarasau. I ha afegit que 'Art contra les guerres' vol ser una manifestació absolutament artística, on hi haurà gent que es posicionarà a favor d'una cultura de la pau".

L'acte, que tindrà una durada de dues hores, constarà d'intervencions artístiques de diverses persones que hi han col·laborat i es dividirà en dos blocs: el primer serà sobre la guerra i el segon està dedicat a la pau. Amb l'acte "volem representar la ciutadania de Sant Cugat", ha explicat Neus Sotomayor, membre de la Unipau. I ha afegit que volen que la ciutadania "s'impliqui per dir 'no' a les guerres i manifesti el rebuig a aquesta situació".

El cartell l'ha realitzat l'artista Paco Minuesa, que "ha definit molt bé el significat d'art", ha explicat Dolors Vilarasau. A la il·lustració es veu un soldat que està a punt de disparar i una papallona, que representa l'ésser més fràgil que pot existir, es posa davant l'objectiu i impedeix el tret.




Neus Sotomayor

El que volem és que l'acte representi a la ciutadania de Sant Cugat i que d'alguna manera manifestin la nostra implicació i la necessitat que tota la ciutadania ens impliquem, que diguem no a les guerres i que manifestem el nostre rebuig a aquesta situació.

Dolors Vilarasau

Hem volgut fer aquest acte perquè s'han fet moltes manifestacions solidàries, de recaptació de diners, polítiques, però aquest art a la guerra vol ser una manifestació absolutament artística, on hi trobareu a gent que, des d'un punt de vista artístic, es posiciona a favor d'una cultura de la pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.