'El Rumbòdrom' inaugura el festival Dansa Metropolitana a Sant Cugat

L'espectacle se celebrarà aquest dissabte, a les 18 h, a la plaça d'Octavià

'El Rumbòdrom' inaugura el festival 'Dansa metropolitana' a la plaça d'Octavià / Foto: Laura Abad i Jordi Vidal

Cultura

Publicat el 10/mar/22 per Redacció

L'espectacle 'El Rumbòdrom' inaugura aquest dissabte a les 18 h, a la plaça d'Octavià, el festival Dansa Metropolitana a Sant Cugat. Aquesta primera obra, dirigida per José Manuel Álvarez, és fruit d'un procés creatiu compartit per 30 dones santcugatenques de diferents edats. Es tracta d'una peça rítmica de rumba en la qual tres ballarines es faran seu l'escenari (en aquest cas, la plaça) per oferir un espectacle dinàmic i participatiu en què ballarines i públic es barrejaran.

Consulta aquí les activitats del cicle

Tots els espectacles del festival seran d'accés lliure i sense reserva prèvia, i està previst que se celebrin en espais exteriors per facilitar l'accés a la ciutadania.

El cicle s'allargarà fins al 27 de març i portarà a la ciutat un total de deu espectacles. El diumenge 27 de març a les 19 h, per tancar l'edició a Sant Cugat, el Teatre-Auditori acollirà la representació 'Highlands' de la companyia Mal Pelo. L'espectacle és un viatge sonor i visual on es barregen diferents disciplines.

Enguany, la iniciativa ha arribat a 12 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), dos més que l'any passat, que oferiran un total de 301 activitats al voltant de la dansa. Entre les activitats programades, que estan dirigides a tots els públics, hi ha col·loquis, tallers, xerrades, classes magistrals i, fins i tot, un joc en línia, 'El trivial de Confluències', que premiarà l'assistència als actes del festival.