La valldoreixenca Empar Moliner guanya el 42è Premi Ramon Llull amb la novel·la 'Benvolguda'

L'obra, protagonitzada per una dona de 50 anys, tracta sense embuts l'etapa de la menopausa


  • Comparteix:

L'escriptora Empar Moliner, guanyadora del 42è Premi Ramon Llull / Foto: ACN

L'escriptora Empar Moliner, guanyadora del 42è Premi Ramon Llull / Foto: ACN

L'escriptora valldoreixenca Empar Moliner ha guanyat el 42è Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull amb la novel·la 'Benvolguda'. Protagonitzada per una dona de 50 anys, l'obra parla sobre el pas del temps, la 'vulnerabilitat de l'amor matrimonial', la 'drogodependència de la maternitat' i la 'caducitat' de la vida artística. Així mateix, Moliner ha recalcat que un dels temes que aborda és la menopausa, ja que considera que se'n parla 'poc i molt edulcoradament'. La novel·la guanyadora té una dotació de 60.000 euros i es publicarà el 9 de març amb Columna en català i en castellà amb Planeta.

'Benvolguda' és la tercera novel·la de Moliner i torna a estar protagonitzada per un matrimoni. "El meu tema són els matrimonis, no sempre feliços, no sempre bonics, no sempre simpàtics", ha dit l'autora, que ha confessat que les relacions de parella li semblen "una qüestió interessantíssima".

"Els escriptors van fent anys i la novel·la dels 50 anys se sol fer", ha subratllat la guanyadora del Ramon Llull. Moliner ha explicat que té la "sensació" que aquestes s'escriuen de manera "massa amable". "Jo no he volgut fer una cosa gaire amable, que això no vol dir que no tingui moments divertits i tendres", ha aclarit. "És el primer cop que hauré de dir: si us plau, no expliquin el final", ha avisat Moliner.

Consens entre el jurat
El jurat de la 42a edició del guardó l'han format l'escriptor Carles Casajuana, el poeta Pere Gimferrer, la directora de cinema Isona Passola, l'escriptora Núria Pradas, el músic Gerard Quintana -guanyador de l'edició passada del guardó-, l'escriptora Carme Riera i l'escriptor Emili Rosales. En una roda de premsa aquest divendres a Barcelona, els membres del jurat han explicat que va haver-hi un "consens ràpid" a l'hora de decidir l'obra guanyadora, que es va seleccionar entre cinc finalistes. Enguany s'han presentat al premi un total de 61 obres.


Empar Moliner

És una reflexió sobre el passat, l'amistat i les qüestions que no t'acaben d'explicar i que són sempre sorprenents i gens simpàtiques sobre aquest període que se'n diu menopausa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.