'Rural sketching': aprendre a dibuixar amb la natura com a referència

El Centre d'Art Maristany proposa un taller per a nens i nenes per gaudir del dibuix i l'esbós a partir de la natura que ens envolta


  • Comparteix:

Un moment del taller amb la il·lustradora Laura Klamburg / Foto: Cugat Mèdia

Un moment del taller amb la il·lustradora Laura Klamburg / Foto: Cugat Mèdia

El Centre d'Art Maristany s'omple de verd aquesta setmana amb el taller infantil 'Dibuixem la natura! Rural sketching'. Nens i nenes d'entre sis i deu anys poden participar d'aquesta proposta gratuïta per gaudir del dibuix amb diferents tècniques (llapis de colors, pintures, ceres) tenint com a referència les plantes. El taller es fa tota la setmana a les 11 h i té una durada de dues hores i mitja.

La tallerista, Laura Klamburg, que és dissenyadora i il·lustradora, explica que la planta és el punt de partida però que la intenció és que els participants proposin la seva versió. L'objectiu final és "passar-s'ho bé", perquè "si no, el dibuix no surt bé".

El taller fa referència a l'exposició de l'artista santcugatenca Àngels Ribé 'Pas Mal', que es pot veure al mateix Centre d'Art Maristany fins al 5 de febrer. A la mostra, Ribé proposa una instal·lació amb una representació de Sant Cugat i el verd que l'envolta, amb plantes al centre, envoltades per la maqueta d'un tren i per una setantena de fotografies que la mateixa Ribé ha fet amb el mòbil mentre caminava pels boscos que envolten casa seva, entre Valldoreix i la Floresta, a Collserola.

L'exposició d'Àngels Ribé 'Pas Mal', al Centre d'Art Maristany

L'exposició d'Àngels Ribé 'Pas Mal', al Centre d'Art Maristany / Foto: Foto: Cugat Mèdia



Els dibuixos de gran format es penjaran a l'aparador del Centre fent una exposició paral·lela a la ja existent i els de petit format, seran postals que els participants podran enviar per Nadal.


Laura Klamburg

La idea és dibuixar natura sense foto, de natural. I la regla número 1 és passar-s'ho bé, perquè si no, no surt bé el dibuix. La planta la fem servir com a referència, si no té color blau però nosaltres li volem posar, li posem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.