Marta Pessarrodona: 'Una novel·la es llegeix, la poesia es rellegeix'

La poeta catalana ha presentat la seva poesia completa al Cafè Auditori


  • Comparteix:

Marta Pessarrodona acompanyada d'Andreu Gomila (esquerra) i Àlex Susanna (dreta) / Foto: Cugat Mèdia

Marta Pessarrodona acompanyada d'Andreu Gomila (esquerra) i Àlex Susanna (dreta) / Foto: Cugat Mèdia

Marta Pessarrodona admet que mai ha sentit les ganes d'escriure una novel·la. No li passa el mateix amb la poesia, que, a diferència de la narrativa, considera que 'es pot rellegir moltes vegades'. Ho ha dit aquest dijous al Cafè Auditori, amb motiu de la presentació del llibre 'Tot m'admira', un recull de la seva poesia completa. L'acte l'ha presentat l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la poeta s'ha acompanyat del també poeta Andreu Gomila i del curador de l'obra, Àlex Susanna.

La poeta nascuda a Terrassa ha explicat que fins ara no havia vist la part positiva de tenir una obra completa, tot i ser posseïdora de diverses obres completes de diferents autors. Aquest llibre recull tots els seus poemes, fins i tot els vuit primers que va escriure.

Per la seva part, Susanna ha posat de relleu la capacitat de Pessarrodona per escriure una poesia que "acompanya" al lector. El curador de l'obra ha afirmat que aquest llibre té moltes "portes d'entrada" fent referència a la facilitat de poder llegir tots els poemes sense necessitat de seguir un ordre.

L'acte ha conclòs amb la lectura d'alguns dels poemes de Pessarrodona, com 'Londres 1967', 'Amb vocació de Sarah Bernhardt' i 'Elogi de l'aranya', el primer poema que la poeta va escriure a Sant Cugat.




Marta Pessarrodona

Jo dic que una novel·la es llegeix, però la poesia es rellegeix.

Marta Pessarrodona

Però bé, jo no he tingut mai la temptació d'escriure una novel·la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.