Festival de Cinema de Nadal de Sant Cugat: més enllà de 'Sol a casa' i 'Love actually'

Del 27 de desembre al 4 de gener se celebrà la 4a edició d'aquest festival, que enguany té el suport d'Òmnium Cultural


  • Comparteix:

Cinemes Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cinemes Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Festival de Cinema de Nadal en Català de Sant Cugat oferirà pel·lícules de Nadal alternatives al marge de les típiques que ofereix Hollywood, com 'Sol a casa' o 'Love actually'. La 4a edició del festival, organitzat per 'El Cinèfil' i els Cinemes de Sant Cugat, se celebrarà entre el 27 de desembre i el 4 de gener, i la programació es farà pública els pròxims dies. A l'edició d'enguany s'hi suma el suport d'Òmnium Cultural amb la seva campanya CineXic que s'estendrà fins a l'abril. Les entrades del festival es podran adquirir a la web dels Cinemes o a la taquilla.

Joan Ramon Armadàs, director d''El Cinèfil', ha explicat que el que proposen amb aquest festival és una "alternativa" a les pel·lícules tradicionals de Hollywood per poder venir amb la família al cinema durant aquests dies de Nadal. Destaca que han sumat aquestes dues iniciatives, el festival i la campanya, perquè "remen en la mateixa direcció" de promocionar l'audiovisual en català als cinemes i continguts adequats per als infants. Armadàs defensa que anar a veure una pel·lícula en català "és gairebé un acte de militància" quan hauria de ser un acte de normalitat.

La iniciativa CineXic, impulsada per Òmnium Cultural, s'inicia aquest any a tota Catalunya. La campanya pretén portar el cinema en català a diferents sales i cinemes de tot el territori. A Sant Cugat portaran una pel·lícula en català cada mes fins al mes d'abril als Cinemes de Sant Cugat. A part de les projeccions, s'organitzaran activitats paral·leles, com pintar dibuixos relacionats amb el film, per tal de promocionar que puguin venir tots els nens possibles a veure cinema en català. Laia Carbó, membre de la junta d'Òmnium Cultural Sant Cugat, explica que els nens "cada cop parlen menys el català" i que des d'Òmnium, amb aquesta iniciativa, volen fer arribar el català als infants utilitzant les pantalles, que és on acostumen els nens a veure els seus continguts.

Víctor Lafuente, soci gestor dels Cinemes Sant Cugat, recalca que "s'ha de fer un esforç" per no deixar que el català mori i que des de l'empresa donen sempre suport al Festival per tal de també donar suport al català posant a la disposició els seus cinemes.






Víctor Lafuente

Nosaltres des de l'empresa sempre hem fet suport a aquesta iniciativa i el que fem és donar suport al català amb el màxim ventall possible i posar a la disposició de l'organització els nostres cinemes.

Laia Carbó

Els nens cada cop parlen menys el català i des d'Òmnium l'objectiu que tenim és promoure la llengua i una de les coses que s'ha de fer és arribar a través de les pantalles, que és on al final els nens veuen els seus continguts, en català.

Joan Ramon Armadàs

El problema és que anar a veure una pel·lícula en català és gairebé un acte de militància quan hauria de ser un acte de normalitat. De la mateixa normalitat que hi poses quan vas a veure aquest cap de setmana Spiderman o la pel·lícula de cinema independent que t'agradi veure, el problema és que no tens la mateixa oferta i, per tant, trobar el contingut en català acaba sent una gimcana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.