'Cases amb història', el nou llibre del santcugatenc Daniel Romaní

L'exemplar recull tots els reportatges que el periodista va publicar al diari ARA amb el nom de 'Cada casa, un personatge'


  • Comparteix:

El santcugatenc Daniel Romaní, escriptor del llibre 'Cases amb història' / Foto: Cugat Mèdia

El santcugatenc Daniel Romaní, escriptor del llibre 'Cases amb història' / Foto: Cugat Mèdia

'Cases amb història' és el nou llibre del santcugatenc Daniel Romaní. L'exemplar, editat per Viena Edicions, recull tots els reportatges que el periodista va publicar al diari 'ARA' amb el nom de 'Cada casa, un personatge'. S'hi poden trobar les llars on van néixer, viure i treballar catalans cèlebres d'àmbits diversos com la política i la cultura, de totes les èpoques, però especialment dels segles XIX i XX que formen part del patrimoni de Catalunya.

Els espais que descriu l'escriptor, 44 en total, són tots visitables actualment. Alguns exemples que proposa el llibre són la casa que l'arquitecte Rafael Masó va fer al costat del riu Onyar a Girona, el Mas d'en Pinc, a Begur, on la bailaora Carmen Amaya va passar els últims anys de la seva vida; la casa de Cervera de l'historiador Agustí Duran i Sanpere i la Casa Museu Pau Casals, d'entre altres.

En declaracions a Cugat Mèdia, Romaní ha explicat que ha visitat altres espais i que els ha descartat del recull perquè 'no tenien prou al·licient per a agafar el cotxe i anar fins allà'. És a dir, Romaní considera que tots els espais seleccionats 'són excel·lents'.

Cases amb història
Portada del llibre 'Cases amb història' de Daniel Romaní / Foto: Daniel Romaní


L'autor també ha destacat que a través dels objectes personals, dels mobles per exemple, s'expliquen coses del personatge que hi va viure, de les seves aficions i de l'època. De fet, el periodista descriu aquestes cases com a 'llocs vius'.

Aquest volum és el cinquè i forma part de la sèrie de llibres que es publica anualment amb l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural sota l'edició de Viena Edicions sobre el patrimoni català. El recull està format per: 'Castells de Catalunya', 'Catalunya industrial', 'Tresors de Catalunya' i 'Monuments de Catalunya'.


Daniel Romaní

Alguns els he descartat. A vegades, he vist que la casa no tenia prou al·licient com per anar fins allà. Tots els que he recollit al llibre són excel·lents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.