La música, les acrobàcies i els jocs de fusta són els protagonistes del matí de 'Circ per a tota la família'

Els més petits han gaudit d'un espai sensorial a càrrec de El Pájaro Jocs i d'un espectacle de circ de la Cia. Nom Provisional


  • Comparteix:

Intèrprets de la Cia. Nom Provisional realitzen acrobàcies amb la bicicleta / Foto: Cugat Mèdia

Intèrprets de la Cia. Nom Provisional realitzen acrobàcies amb la bicicleta / Foto: Cugat Mèdia

L'activitat 'Circ per a tota la família' organitzada per l'ajuntament aquest diumenge al matí ha portat un programa ple de jocs i acrobàcies a la plaça Barcelona. Les famílies han pogut gaudir de l'espectacle de circ 'Qui Cu Qui Què Quina' de la Cia. Nom Provisional, on el públic ha pogut participar. 'L'espectacle té un punt participatiu. Utilitzem a la gent del públic per ajudar-nos a ficar la música', ha explicat un dels intèrprets de la companyia, Joan Pallàs. A més, durant tot el matí els més petits han pogut explorar l'espai sensorial 'Petits Somnis' a càrrec d'El Pájaro Jocs. Segons ha explicat el creador del projecte, Alex Rigol, aquest és 'un espai d'exploració i de descoberta, ple de textures i sons que permeten descobrir-te a tu mateix a través de les teves mans, del cos i del contacte'.

L'espectacle de circ 'Qui Cu Qui Què Quina' és un joc de paraules que fa referència "als diferents jocs de connexions entre les persones tant personalment com electrònicament i que permeten continuar l'espectacle", ha destacat en Pallàs. A l'espectacle, han utilitzat quatre membres del públic que han sigut connectats a una màquina anomenada Arduino. Gràcies al fet que "totes les persones són conductores d'electricitat", l'Arduino tanca la connexió i amb l'ajut d'un ordinador es creen sons. "A través d'això, passem per diferents jocs on la gent es toca i sona una cançó o un altre en funció de les persones", ha explicat l'intèrpret. L'espectacle de circ també ha inclòs acrobàcies amb una bicicleta i la perxa xinesa per on els acròbates Joan Pallàs i Eva Camps s'han enfilat. En Pallàs ha valorat positivament la participació dels més petits. "Estava tothom bastant concentrat amb nosaltres. Fins i tot, hi havia uns nens que estaven cridant emocionats. Ho hem viscut molt bé", ha conclòs l'artista.

Després de l'espectacle, els més petits han continuat la diversió a l'espai sensorial, on es trobaven jocs de fusta creats pel mateix Rigol. En aquest espai, "es fa una exploració lliure, ja que no hi ha una manera dirigida. Entren, participen, exploren i descobreixen." D'aquesta manera, es desenvolupen personalment, ja que "com menys dirigeixes l'activitat, és més rica, perquè un pot explorar més a escala personal", ha explicat el creador. El Pájaro Jocs és una iniciativa que neix en un recorregut dedicat a la construcció de material didàctic i que va començar primer dirigit cap als seus fills. Després, la iniciativa es va obrir cap al públic. Al final, "no deixen de ser col·leccions personals pròpies que les oferim i les compartim amb tota la gent que vulgui participar en l'espai públic", ha acabat l'Alex Rigol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.