Víctor Otero i Pep Tines, guanyadors del 40è Premi Literari de Valldoreix

Otero és valldoreixenc i ha basat la seva història, 'La venjança del cavaller', en l'assassinat de l'Abat Biure


  • Comparteix:

Víctor Otero, a l'esquerra, i Pep Tines, a la dreta, amb les seves obres a l'entrega dels premis / Foto: EMD Valldoreix

Víctor Otero, a l'esquerra, i Pep Tines, a la dreta, amb les seves obres a l'entrega dels premis / Foto: EMD Valldoreix

El valldoreixenc Víctor Otero i Pep Tines han guanyat l'edició 2020 del Premi Literari de Valldoreix. Otero ho ha fet en la categoria juvenil amb l'obra 'La venjança del cavaller', i Tines en la categoria d'adults amb l'obra 'El donant'. Aquest acte s'hauria d'haver fet l'any passat, però la pandèmia no ho va permetre. El certament literari, que té lloc cada dos anys, ha celebrat el 40è aniversari.

Per a Otero, el premi ha suposat tot un honor poder participar en un premi literari en el seu poble i està molt orgullós de veure la seva obra impresa. Ha explicat a Cugat Mèdia que volia fer una història basada en un fet històric real i que, quan es va trobar amb l'assassinat de l'Abat Biure li va semblar molt bona idea utilitzar-ho i "fer-li un gir" per tal que fos més dinàmica i atractiva. Així va decidir explicar la història des de diverses perspectives de diversos personatges.

Pep Tines, per la seva banda, ha expressat que se sent molt emocionat, ja que quan li van trucar gairebé havia oblidat que s'havia presentat al certament. Afirma que és molt interessant poder parlar sobre una obra pròpia amb altres persones i descobrir-ne noves lectures. Tines explica que 'El donant' és una història rocambolesca que parteix d'una situació real, la firma d'un contracte de donació d'òrgans per part del protagonista on, en canviar les circumstàncies, no es llegeix la lletra petita i li reclamen els òrgans molt abans del que es pensava, es converteix en "una cosa explosiva".




Víctor Otero

Crec que és tot un honor poder participar en un premi literari com aquest en el meu propi poble Valldoreix. Està molt bé que una cosa que has escrit tu amb les teves pròpies mans després la puguis veure impresa així en format imprès, estic molt orgullós.

Pep Tines

Saps que és una cosa que de vegades fas per tu sol, però que en aquest cas arribarà a altra gent, altra gent ho ha llegit, ho ha valorat i pots parlar i analitzar coses del text i dels personatges o de les situacions que és interessant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.