Sant Cugat homenatja Pau Casals amb la companyia de Jordi Cuixart

El concert 'Pau Casals: en homenatge' forma part dels actes de commemoració del 50è aniversari de la Medalla de la Pau al compositor català


  • Comparteix:

Aquest mes d'octubre ha fet 50 anys que el violoncel·lista i compositor català Pau Casals va rebre la Medalla de la Pau de la UNESCO, i diferents entitats de Sant Cugat ho han commemorat aquest dissabte amb el concert 'Pau Casals: en homenatge' al Teatre-Auditori. L'Associació dels Amics de la UNESCO, l'Ateneu Santcugatenc i Òmnium Sant Cugat han celebrat l'aniversari amb un convidat d'honor: el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Poc abans del concert, Jaume Angerri, president d'Òmnium Sant Cugat, reivindicava Pau Casals com el català més universal, en referència al seu discurs en rebre la medalla a les Nacions Unides: "ell es va adreçar al món des de l’Assemblea de les Nacions Unides amb aquella frase que tots recordem: 'I am a catalan'. Va reivindicar els seus orígens i la seva catalanitat, lligada a un sentiment de llibertat que el va empènyer tota la vida i a un sentiment de solidaritat: va ser un gran amic de totes les persones que van haver de patir exili i una persona vinculada a la recuperació de les nostres llibertats nacionals".

L'espectacle ha reproduït una part del concert que Casals va interpretar l'any 61 a la Casa Blanca convidat pel president John F. Kennedy. Ha anat a càrrec de Lluís Claret al violoncel, Gerard Claret al violí i Àlex Ramírez al piano. Lluís Claret és, justament, fillol de Pau Casals. La peça central ha estat el 'Trio núm. 1 per a piano, violí i violoncel en re menor, op. 49' de Felix Mendelssohn.




Jaume Angerri

Pau Casals es va adreçar al món des de l’Assemblea de les Nacions Unides amb aquella frase que tots recordem: "I am a catalan". Ell va reivindicar els seus orígens i la seva catalanitat, lligada a un sentiment de llibertat que el va empènyer tota la vida, a un sentiment de solidaritat: va ser un gran amic de totes les persones que van haver de patir exili i una persona vinculada a la recuperació de les nostres llibertats nacionals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.