'Cançons de fi de segle', un àlbum del retrobament i el record de Joan-Pau Chaves

El pianista santcugatenc estrena el disc en un concert el dia 5 de novembre a Vic


  • Comparteix:

El músic Joan-Pau Chaves estrena el seu nou disc 'Cançons de fi de segle' / Foto: Judit Sabaté

El músic Joan-Pau Chaves estrena el seu nou disc 'Cançons de fi de segle' / Foto: Judit Sabaté

El pianista santcugatenc Joan-Pau Chaves estrena el seu segon disc en solitari 'Cançons de fi de segle' el 5 de novembre en un concert a l'Atlàntica de Vic. L'àlbum és un retrobament amb el piano i amb el seu passat que compta amb cançons emblemàtiques de la seva adolescència i que ja formen part de l'imaginari popular. Entre les més conegudes, es troben 'Boig per tu', 'S'ha acabat', 'Bon dia' o 'La meva terra és la mar'.

El disc és fruit del confinament que pel músic, Joan-Pau Chaves, ha suposat un "recolliment que ha servit per fer una mirada al passat". Per altra banda, també és fruit de la seva participació en la televisió i al grup Els Pets. Chaves ha explicat que, per aquestes dues raons, li "venia de gust fer aquest retrobament només amb el piano".

'Cançons de fi de segle' es caracteritza per un estil minimalista de caire més indie i que "no deixa de ser pop, però amb textures clàssiques". Chaves ha assegurat que moltes de les cançons encara l'acompanyen i que la gran majoria "també han servit per fer recerca d'aquelles que ja no són tan conegudes, però que sí que van formar part d'aquella època". A més, ha destacat que "moltes d'aquestes cançons i artistes han donat peu a les noves generacions després de la primera dècada dels 2000". "En definitiva, és un llegat interessant i el que he intentat és recuperat l'essència musical, és a dir, la melodia, per donar-li un valor instrumentalment", ha ressaltat el cantant.

Al concert del 5 de novembre, les cançons aniran acompanyades escènicament de llums i projeccions per tal de mantenir el minimalisme i que esdevingui un viatge sensorial. D'aquesta manera, també es suplirà la falta de cant, ja que les peces són només amb el piano.




Joan-Pau Chaves

Em venia de gust fer aquest retrobament només amb un piano i aquesta mirada cap el passat, on puc redescobrir o recordar les cançons emblemàtiques de la meva adolescència. Així que em vaig plantejar per què no fer una revisió d'aquest repertori en clau pianística.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.