Josep Maria Figueres recorda els 50 anys del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides

Més d'una seixantena de persones han assistit a l'acte, que ha comptat amb la interpretació del Cant dels Ocells per part de Carles Servent


  • Comparteix:

Josep Maria Figueres durant la conferència / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria Figueres durant la conferència / Foto: Cugat Mèdia

Més d'una seixantena de persones ha assistit a la conferència organitzada per Òmnium Sant Cugat a càrrec de l'historiador Josep Maria Figueres per commemorar el 50è aniversari de les paraules de Pau Casals a l'Assemblea General de les Nacions Unides. Amb 'La significació de la Medalla de la Pau de les Nacions Unides a Pau Casals', Figueres ha reflexionat sobre les conseqüències que va tenir aquest esdeveniment per a Casals, així com del ressò mediàtic d'aquest, i que va comportar-li 'un exili de per vida'.

L'historiador ha dibuixat una panoràmica per contextualitzar "aquest esdeveniment tan simbòlic dins del món de l'exili català", segons les seves pròpies paraules. Després de la xerrada, la directora de l'escola de música i dansa Fusió, Gemma Navarra, ha introduït el violoncel·lista Carles Servent, que ha interpretat la primera Suite de Bach i el Cant dels Ocells.

L'acte està emmarcat dins dels actes de commemoració de Pau Casals a càrrec de la Comissió Ciutadana de Sant Cugat a Pau Casals i ha comptat amb el suport d'Amics de la UNESCO Sant Cugat, Ateneu Santcugatenc, Fusió. Música i Dansa i Tot Sant Cugat.


Josep Maria Figueres

Es tractarà d'explicar com va ser, què va dir, quines conseqüències va tenir per a ell, quin eco mediàtic va tenir, i per tant, veure una panoràmica del que seria aquest esdeveniment tan simbòlic en el món de l'exili català, que en el cas de Casals va ser un exili de per vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.