Sant Cugat ja coneix el Griu i l'Amfisbena, les noves figures infantils dels Geganters

La presentació s'ha fet al Claustre del Monestir, ja que les figures estan inspirades en dos dels seus capitells


  • Comparteix:

El moment en què els Geganters de Sant Cugat han descobert les dues noves figures / Foto: Localpres

El moment en què els Geganters de Sant Cugat han descobert les dues noves figures / Foto: Localpres

Els Geganters de Sant Cugat han presentat aquest dissabte a la tarda el Griu i l'Amfisbena, les seves noves figures infantils. El Claustre del Monestir ha estat l'escenari escollit per la primera exhibició de les figures, en un acte que formava part de la programació de la Festa de Tardor. De fet, les bèsties fantàstiques estan inspirades en dos dels 144 capitells del Monestir que va crear el mestre Arnau Cadell al segle XIII. Totes dues són obra de l'artista Nuxu Perpinyà, que les ha fet a partir d'uns primers dibuixos de Pere Rovira, ninotaire santcugatenc i membre dels Geganters.

L'acte ha començat amb les figures tapades, i un cop les han descobert Perpinyà ha explicat com d'especial ha estat per ell elaborar-les. Així doncs, tothom ha pogut veure com són les dues noves figures: el Griu té cos, potes amb urpes i cua de lleó, i cap, ales i coll emplomat d'àliga; i l'Amfisbena és una serp de dos caps que pot moure's en dues direccions. Després dos membres dels Geganters han explicat i dibuixat simultàniament un conte sobre els dos personatges inventat per ells mateixos. Un conte que, segons han explicat, els infants hauran de recordar de memòria fins a Sant Jordi, quan preveuen tenir-lo editat i publicat. Per acabar, les dues bèsties han ballat per primer cop davant el públic.

Ferran Ballester, president dels Geganters de Sant Cugat, ha detallat que les dues noves figures estan pensades perquè els més petits de la colla les puguin portar: "perquè vam veure que necessitàvem un tipus de figura que poguessin portar els infants de la colla que no podien portar la Salut ni els altres gegantons. I perquè poguessin tenir una participació activa dins les trobades geganteres, vam pensar de buscar alguna cosa que poguessin fer, i va ser aleshores que vam pensar en aquestes dues figures".




Ferran Ballester

Perquè vam veure que necessitàvem un tipus de figura que poguessin portar els infants de la colla que no podien portar la Salut ni els altres gegantons. I perquè poguessin tenir una participació activa dins les trobades geganteres, vam pensar de buscar alguna cosa que poguessin fer, i va ser aleshores que vam pensar en aquestes dues figures



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.